Copil ajuns la spital după ce a fost atacat de peste 70 de albine

Data:

Share post:

Cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie au avut parte de un caz pe cât de șocant, pe atât de miraculos, după ce un copil a fost atacat de un roi de albine.

Un băiețel a ajuns la Urgențe după ce a fost înțepat de zeci de albine. Incidentul a avut loc în weekend, în municipiul Botoșani. Copilulul de trei ani se afla în vizită la bunici, care au mai mulți stupi de albine. Acesta se juca în curtea casei, la o distanță de mai bine de 50 de metri de stupi, într-o aparentă siguranță. La un moment dat, însă, țipetele copilului au alertat adulții, care erau și ei în zonă. Aceștia l-au găsit pe micuț pur și simplu în mijlocul unui roi de albine, majoritatea atacându-l.

Adulții au reușit să îl scoată dintre insectele extrem de agitate și agresive și când au văzut trupul acoperit aproape în totalitate de înțepături au mers imediat cu copilul la spital.

Cadrele medicale au scos peste 70 de ace de albină din trupul micuțului. Din fericire, niciuna dintre înțepături nu a fost într-o zonă care să îi pună viața în pericol.

“Am numărat 74 de ace. Dintre cele pe care am reușit noi să le scoatem. Dar au mai fost scoase și de bunicii micuţului. În mod miraculos copilul este stabil. Nu a făcut șoc anafilactic. A fost internat totuși pentru supraveghere de specialitate”, a spus un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgențe Pediatrie, potrivit cotidianului Monitorul de Botoşani.

Potrivit specialiștilor, pe timp de secetă și caniculă, albinele devin foarte agresive. Asta pentru că nu au ce să culeagă, când câmpurile se usucă.

Oamenii trebuie să aibă mare grijă, în astfel de perioade și să stea cât mai departe de stupi. Să nu dea din mâini când văd albinele agitate, avertizează apicultorii.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...