De ce peleți? 5 motive care te conving să îi folosești pentru încălzire

Data:

Share post:

Varietatea generoasă de opțiuni disponibile în materie de combustibili ce pot fi folosiți pentru încălzirea locuinței este avantajoasă. Există libertatea de a alege combustibilul care te încântă cel mai mult, întocmai pentru a te putea bucura pe deplin de toate beneficiile pe care le poate oferi.

Există astăzi sisteme de încălzire pe gaz, pe electricitate dar și pe combustibil solid. Acestea sunt categoriile principale care predomină pe piața sistemelor de încălzire. Între acestea vei alege și tu, cel mai probabil, atunci când vei decide că a sosit timpul să îți schimbi sistemul de încălzire.

Nu este ușor să te decizi, ci dimpotrivă, vei avea nevoie de timp și mai ales de multă documentare pentru a lua cea mai inspirată decizie. Nu dispui de acest timp și totuși vrei să faci o alegere inspirată? Ai putea alege să folosești peleți. De ce peleți și nu orice alt tip de combustibil? Iată 5 motive care te vor convinge:

1. Eficiență energetică

Atât timp cât alegi să folosești peleți pentru încălzire, te vei putea bucura de un combustibil foarte eficient din punct de vedere energetic.

Peleții ard mai eficient în comparație cu lemnul de foc. Motivul este foarte simplu: peleții au o densitate mai mare, fiind fabricați în mod special pentru a fi arși într-un cazan pe peleti.

2. Costuri mai bune

Un alt motiv pentru care merită să folosești peleți pentru încălzire este prețul lor mai accesibil decât al altor tipuri de combustibil. Spre deosebire de gaz sau energie electrică, peleții sunt mult mai ieftini.

De asemenea, prețul peleților este mai stabil decât cel al combustibililor fosili. Fiind produși din biomasă, materia primă pentru producerea peleților nu se va epuiza niciodată ci dimpotrivă, va fi mereu abundentă.

3. Sunt ecologici

Suntem cu toții martori ai efectelor tot mai vizibile ale poluării. Drept urmare, este cel mai bun moment pentru a ne schimba atitudinea și de a lua decizii cât mai ecologice. Folosirea unui sistem de încălzire ecologic reprezintă un mod minunat de a dezvolta un stil de viață cât mai puțin poluant.

Un motiv în plus pentru a folosi peleții este faptul că aceștia reprezintă o alternativă ecologică la combustibilii fosili. Asta deoarece sunt realizați din resturi vegetale.

4. Sunt ușor de utilizat

Spre deosebire de lemnul de foc, manipularea peleților este mult mai ușor de realizat. Alimentarea, depozitarea și achiziționarea peleților sunt operațiuni simple de utilizat, iar asta deoarece sunt ambalați în saci de diferite dimensiuni foarte ușor de manevrat.

De asemenea, există și opțiunea de a comanda un sistem de încălzire cu alimentare automată a peleților, situație în care confortul va fi cu mult îmbunătățit.

5. Oferă flexibilitate

În final, un alt motiv pentru care merită să folosești peleții pentru încălzire este flexibilitatea pe care aceste sisteme o pot oferi. Mai precis, sistemele de încălzire pe bază de peleți pot fi utilizate oriunde, de la locuințe mici la cele mari sau  spații comerciale. De asemenea, centralele pe peleți pot fi folosite chiar și în zonele rurale sau izolate, acolo unde alte surse de încălzire nu sunt disponibile.

Aceste 5 motive te-au convins să folosești o centrală pe peleți? Comand-o de pe centrale-pellet.ro și suntem siguri că te va bucura nespus alegerea făcută.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...