Fetiță sechestrată de tată, eliberată după 24 de ore. A fost cea mai lungă negociere din istoria IGPR

Data:

Share post:

O fetița în vârstă de 5 ani cu care tatăl s-a baricadat, joi, în locuința lor din Chiajna a fost eliberată vineri seară, după mai bine de 24 de ore. Anunţul a fost făcut de Poliția Română. Aceasta a fost cea mai lungă negociere din istoria Poliției.

Copilul a fost eliberat după ce la fața locului a ajuns o avocată, care a intrat în casă și a discutat cu bărbatul. „Este o persoană blândă, cu mult bun simț şi a înţeles că trebuie să facă lucrul acesta (să elibereze fetița – n.r.), fiind în avantajul copilului şi al său”, a spus aceasta.

Întrebată ce l-a determinat pe bărbat să se baricadeze în casă cu copilul, avocata a spus că el a recurs la acest gest după ce a văzut în fața casei un polițist cu pistolul la vedere, joi după-amiază, imediat după ce mama a sunat la 112 și a alertat autoritățile.

Avocata a mai susținut că fetiţa i-ar fi povestit că mama ei l-a atacat pe tată cu un cuţit şi că era să fie și ea rănită. Bărbatul ar fi reuşit să îi ia femeii cuţitul, iar aceasta l-ar fi atacat cu un scaun. Acesta ar fi fost momentul declanşator al crizei, a mai spus avocata. Ea a precizat că fetița va rămâne în grija bunicii și a mătușii. Avocata a adăugat că îl va reprezenta în continuare pe bărbat.

Bărbatul a fost luat în custodia poliţiei

„În urma activității de negociere a Poliției Române, copilul se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române.
În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, a anunțat Poliția Română.

Coşmar început după un scandal în familie

Poliția Ilfov a fost sesizată joi după-amiază, în jurul orei 15.00, de către femeie că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință, a anunțat joi seară Poliția Română. Bărbatul s-a baricadat atunci în locuință, împreună cu fetița lor de 5 ani. La fața locului, au fost mobilizați zeci de polițiști din Ilfov, luptători SIAS-IGPR, precum și echipaje ISU.

Bărbatul nu a formulat niciun fel de solicitări către negociatori, singura sa cerere fiind ca Poliția să se îndepărteze de casă. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, spunea vineri dimineață că bărbatul a avut grijă de fetiță:

„Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu ea, astfel că aceasta nu a suferit niciun fel de vătămări corporale. Negociatorii Poliției Române au deschis un canal de comunicare cu bărbatul încă de joi seară și au comunicat în permanență direct cu acesta.
Bărbatul are grijă de minoră, care se află în afara oricărui pericol. El nu are nicio revendicare, dar a cerut hrană pentru aceasta și i-a fost dusă de către negociatori.
Poliția, prin structurile prezente la fața locului, dorește o soluționare amiabilă a acestui eveniment și desfășoară toate activitățile din competență”.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, are un dosar penal după ce a condus băut. De altfel, el ar fi fost băut și la momentul la care și-a alungat soția din casă, după ce a bătut-o, potrivit HotNews.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...