Primar reţinut de DNA pentru luare de mită şi spălare de bani. Ar fi primit şpagă peste 1,4 milioane de euro 

Data:

Share post:

Primarul comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, Valeriu Anton, a fost reţinut, pentru 24 de ore de procurorii DNA. Edilul este acuzat de luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi pretins şi primit de la o persoană peste 1,4 milioane de euro, pentru restituirea unui teren de 45 de hectare.

În mod similar, el ar fi obţinut, de la alte persoane, şapte hectare de pădure, nouă hectare de teren arabil, pe care le-a vândut, şi peste 475.000 de euro. O persoană care a acţionat ca intermediar a fost reţinută în acelaşi dosar.

”În perioada 2011-2017, suspectul Anton Valeriu, în calităţile menţionate mai sus, având spre soluţionare cererea unei persoane de restituire a unui teren de 45 ha situat pe raza comunei Corbeanca, ar fi pretins şi primit de la aceasta, prin intermediari (unul dintre aceştia fiind celălalt suspect reţinut în prezenta cauză), suma de 1.418.581 euro, bani ce ar fi fost remişi după obţinerea despăgubirilor băneşti, ca urmare a aprobării dosarului de către A.N.R.P”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis vineri.

Potrivit procurorilor, pentru a fi disimulată adevărata provenienţă a sumelor de bani primite cu titlu de mită, la instigarea suspectului Anton Valeriu, ar fi fost încheiate mai multe acte notariale autentificate prin care ar fi fost ascuns adevăratul beneficiar al sumei de bani menţionate.

”Într-un context asemănător, în perioada septembrie 2011 – iulie 2019, suspectul Anton Valeriu, în calităţile menţionate mai sus, ar fi pretins de la persoane îndreptăţite să li se restituite diverse suprafeţe de teren, jumătate din drepturile revendicate pentru a efectua demersurile necesare în vederea soluţionării favorabile a cererilor depuse de acestea. După soluţionarea cererilor, într-o manieră asemănătoare, suspectul Anton Valeriu ar fi intrat în posesia a şapte ha de pădure (vândută ulterior contra sumei totale de 1.554.695 euro), a nouă hectare de teren arabil (vândut în 2019 pentru suma de 450.000 euro) şi a sumei de 475.318 euro”, susţine DNA.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...