Fost vicepreşedinte al CJ, profesor de fizică, condamnat la închisoare după ce a agresat sexual șase eleve

Data:

Share post:

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman Cornel Bleajă, profesor de fizică, a fost condamnat joi la șapte ani de închisoare după ce a agresat sexual șase eleve.

Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Zimnicea și nu este definitivă. Pe lângă condamnarea la 7 ani de închisoare, lui Cornel Bleajă i s-a interzis dreptul de a mai profesa timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Trimis în judecată în urmă cu un an, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, profesorul Cornel Bleajă, a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală în formă continuată. El a negat faptele în fața instanței, motivând că gesturile sale au fost interpretate greșit. Probele l-au contrazis. Cele mai clare dovezi au fost surprinse chiar de camerele de supraveghere din sălile de clasă unde Bleajă preda fizica.

„În data de 19 octombrie 2022, în timpul orei de fizică, desfășurată la clasa a VIII-a B, inculpatul i-a admirat și atins manichiura persoanei vătămate (…) după care a mers în spatele scaunului pe care aceasta era așezată și a îmbrățișat-o din spate, coborând cu ambele brațe în poala acesteia și menținându-le astfel câteva secunde – în condițiile în care minora era așezată pe scaun cu mâinile și coatele pe bancă, și astfel existând posibilitatea atingerii unor zone intime ale elevei minore (aspecte surprinse de camera de supraveghere montată în sala de curs a școlii – la ora 7.24, conform procesului-verbal de redare imagini captate de camera de supraveghere)”, descriu procurorii unul dintre episoadele surprinse de camere.

Pe lângă condamnarea de 7 ani și interdicția de a mai desfășura activități didactice timp de cinci ani, Cornel Bleajă a fost obligat de judecători să achite câte 30.000 de lei daune morale pentru trei dintre eleve. Pentru două dintre ele, procurorii au cerut despăgubiri.

Celelalte victime din dosar nu s-au constituit părți civile, potrivit HotNews.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...