Gabriel Bădălău, trimis în judecată de DNA. Este acuzat că a mituit un primar

Data:

Share post:

Gabriel Bădălău, fiul fostului baron PSD Niculae Bădălău a fost trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat mită unui primar pentru un contract de rețea de alimentare cu apă.

Informaţia a fost făcută publică de instituția anticorupție prin intermediul unui comunicat de presă.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În scopul menționat mai sus, la data de 25 noiembrie 2022, prin același intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranșă din suma promisă inițial. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză”, au transmis procurorii.

Dosar pornit de la tatăl său

Urmărirea pe numele lui Gabriel Bădălău a pornit de la dosarul tatălui său, când procurorii au găsit la perchezițiile informatice discuții între Elena Matache și fiul baronului, din lunile septembrie-octombrie 2021. Din acestea reieşea că acesta supraveghea transmiterea comisionului către primarul din Bucșani.

Tatăl lui Gabi Bădălău, fostul senator și baron PSD Niculae Bădălău, este și el sub control judiciar din 10 martie, după ce a stat trei luni după gratii într-un dosar de corupție conex.

Potrivit rechizitoriului DNA, Bădălău a fost acuzat că i-a cerut unui primar de comună din Giurgiu să atribuie un contract unei firme conduse de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...