Gabriel Oprea a scăpat de dosarul maşinii de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă

Data:

Share post:

Gabriel Oprea, fostul ministrul de Interne, a fost achitat definitiv în dosarul mașinii de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Oprea a fost achitat și în primă instanță de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care susțineau, în sentința din 2021, că fapta nu e încadrată de legea penală (art. 16, lit. b).

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea, el fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei, potrivit G4Media.

Achitat şi în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

În luna martie fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost achitat şi în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Decizia nu este definitivă.

Hotărârea dată de un complet al Tribunalului București îl absolvă de vină pe Oprea, magistrații hotărând că fostul demnitar nu trebuie să achite nici daune familiei polițistului mort în accident, în timpul unei misiuni.

Instanța de fond a condamnat societatea care executa lucrarea, pe tronsonul în care s-a produs accidentul și care nu a semnalizat corespunzător groapa din asfalt. General MPM Impex SRL trebuie să plătească o amendă penală de 330.000 lei. Administratorul firmei, Petre Mazilu, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare sub supraveghere.

Accidentul mortal s-a produs în 2015, când polițistul Gigină s-a răsturnat cu motocicleta din dotare și a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...