Gabriel Oprea a scăpat de dosarul maşinii de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă

Data:

Share post:

Gabriel Oprea, fostul ministrul de Interne, a fost achitat definitiv în dosarul mașinii de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Oprea a fost achitat și în primă instanță de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție care susțineau, în sentința din 2021, că fapta nu e încadrată de legea penală (art. 16, lit. b).

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărată de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosită de Oprea, el fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zarnica, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei, potrivit G4Media.

Achitat şi în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină

În luna martie fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost achitat şi în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Decizia nu este definitivă.

Hotărârea dată de un complet al Tribunalului București îl absolvă de vină pe Oprea, magistrații hotărând că fostul demnitar nu trebuie să achite nici daune familiei polițistului mort în accident, în timpul unei misiuni.

Instanța de fond a condamnat societatea care executa lucrarea, pe tronsonul în care s-a produs accidentul și care nu a semnalizat corespunzător groapa din asfalt. General MPM Impex SRL trebuie să plătească o amendă penală de 330.000 lei. Administratorul firmei, Petre Mazilu, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare sub supraveghere.

Accidentul mortal s-a produs în 2015, când polițistul Gigină s-a răsturnat cu motocicleta din dotare și a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...