Guvernul a alocat o altă sumă de bani pentru clădirile din Târgu Jiu afectate de cutremure

Data:

Share post:

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea unei noi sume de bani, 19,9 milioane de lei, pentru patru obiective care au suferit pagube în urma cutremurelor din județul Gorj din zilele de 13 și 14 februarie, anunță ministrul Dezvoltării,  Attila Cseke.

„În ceea ce privește problematica riscului seismic, am continuat și continuăm măsurile de sprijinire a autorităților publice locale din județul Gorj. (…) Azi (miercuri – n.r.) Guvernul a aprobat un nou sprijin care constă în 19,9 milioane de lei pentru patru obiective de investiții care au suferit pagube în urma cutremurelor din județul Gorj din 13-14 februarie”, a menționat ministrul.

Acesta a mai spus că cele patru obiective de investiții sunt pe raza municipiului Târgu Jiu, respectiv o grădiniță, Palatul Copiilor, Primăria municipiului Târgu Jiu și un obiectiv de refacere de la stația de tratare a apei potabile.

„Practic, prin această măsură am închis toate formele de sprijin pentru toate școlile evaluate la care s-au constatat pagube de experți. Sunt fonduri necesare pentru toate clădirile de școli”, a conchis ministrul Dezvoltării.

51 de milioane de lei vor fi alocați pentru cinci localități din județul Gorj, în așa fel încât 16 obiective să fie reparate, în urma seismelor din acest județ, anunța săptămâna trecută premierul Nicolae Ciucă.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...