Ion Țiriac, la un pas de moarte! L-a salvat în ultima clipă: I-am băgat mâna în gură să nu-și înghită limba

Data:

Share post:

Pe fratele lui Ilie Năstase și pe Ion Țiriac îi leagă mai mult decât o prietenie, după cum mărturisește Costică Năstase. Se cunosc de mai bine de 60 de ani, iar Costică Năstase este cel care l-a salvat pe fostul mare tenismen după un meci intens. Ce s-a întâmplat, de fapt, atunci?

Bunul prieten al lui Țiriac face dezvăluiri

Întâmplare dramatică trăită de Ion Țiriac, după cum povestea în urmă cu ceva vreme bunul său prieten Costică Năstase, fratele celebrului tenismen Ilie Năstase. Pe cei doi îi leagă o prietenie de peste 60 de ani și au fost colegi în echipa de Cupa Davis, iar Costică a fost tenismen și antrenorul lui Ilie Năstase.

„Eu l-am cunoscut pe Țiriac când aveam 24 de ani, iar el era un puști de 18 ani, abia venit la București! Ce am avut noi, ce am împărțit, ce ne leagă e dincolo de prietenie, nici n-aș putea să explic”, spunea Costică.

„La începuturi, nu aveam bani. Mergeam prin țară, la turnee, la Cluj sau la Arad de exemplu, cu motocicleta. Ion Țiriac avea o Jawa, el o conducea, având și un sac, eu stăteam în spatele lui, cu rachetele și cu un alt sac. Așa era pe atunci.

Eu l-am ținut la mine acasă o vreme, când a fost suspendat din hochei că nu a vrut să se transfere de la Brașov la Steaua, parcă. N-a uitat, îmi mai spune câteodată: «Costică, recunosc că mi-ai dat să mănânc!». Eu făceam și rost de bani. Stăteam noaptea să racordez câte 10 rachete, în timp ce el citea sau dormea. A doua zi le vindeam și așa făceam bani să trăim. Eu sunt singurul prieten adevărat pe care l-a avut și îl are Țiriac pe lumea asta. Restul erau amici sau parteneri de afaceri. Și acum, dacă ne vedem și îi zic ceva de dulce, nu comentează”, a mai spus Costică Năstase pentru GSP.

L-am salvat atunci

El spune că au jucat o singură dată într-un turneu și mărturisește că „l-a lăsat” pe Ion Țiriac să câștige meciul. Ulterior, Țiriac a ajuns în finală și a câștigat în fața lui Gunther Bosch, însă după meci marele tenismen român a leșinat din cauza căldurii și a efortului depus.

„O singură dată am jucat cu Țiriac într-un turneu. Nu avea nicio șansă, dar l-am lăsat să mă bată, că avea examen la ICEF. Era un jucător bun, juca mult cu capul, era ambițios și foarte bine pregătit fizic”, a povestit Costică Năstase, pentru GSP.

„La turneul ăla la care l-am lăsat să câștige, Țiriac a jucat finala cu Gunther Bosch. A câștigat «Oaie» în trei seturi, dar după meci a căzut lemn. I se făcuse rău de la căldură, de la efort. Bine că am fost lângă el și l-am ținut, altfel cădea direct în cap. I-am băgat și mâna în gură să nu-și înghită limba. L-am salvat atunci”, a mai spus Costică Năstase.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...