Scandal în Olt: Prefectul anchetat pentru abuz de funcție cu mașina instituției în campanie electorală

Data:

Share post:

Prefectul de Olt a fost anchetat de Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru că a utilizat autoturismul instituţiei, în scop personal.

Informaţia a fost confirmată oficial de structura de control.

„Referitor la petiţia dumneavoastră adresată Ministerului Afacerilor Interne (MAI), remisă Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), unde a fost înregistrată cu nr. 2105606 din 08.03.2024, vă adresăm mulţumiri pentru aspectele semnalate şi vă comunicăm că acestea au făcut obiectul verificărilor efectuate în strictă conformitate cu atribuţiile şi competenţele instituţiei noastre”, se arată într-un răspuns oficial remis de DGPI.

În ceea ce priveşte o eventuală sancţiune aplicată prefectului de Olt, instituţia din subordinea MAI precizează că „datele prividn activităţile specifice nu pot face obiectul informării publice, fiind exceptate de la liberul acces al cetăţenilor, potrivit prevederilor art. 12 alin (1) din Legea nr. 544/2001”.

Maşina Prefecturii, folosită în scop electoral

Reamintim că, după ce a folosit maşina Instituţiei Prefectului pentru a hărţui familia primarului Slatinei, prefectul a mers cu autoturismul MAI la întâlniri electorale.

În presa locală au apărut imagini cu reprezentantul Guvernului în teritoriu la o astfel de întâlnire desfăşurată în Slatina, pe strada Nicolae Bălcescu.

Prefectul a recunoscut în cadrul unei conferinţe de presă, că a folosit autoturismul instituţiei pentru a hărţui familia primarului Emil Moţ, confirmând acuzaţiile edilului care a prezentat şi dovezi video. Pentru folosirea resurselor publice în interese personal, un fost primar al municipiului Iaşi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Întrebat ce căuta în timpul programului de lucru şi cu autoturismul Instituţiei Prefectului pe un câmp din Slatina, el a declarat: „Am fost în calitate de prefect!”.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...