Medic veterinar „călcat” de mascaţi, la Craiova, după ce a tăiat urechile şi cozile mai multor câini

Data:

Share post:

Un medic veterinar s-a trezit cu mascaţii la poartă după ce ar fi tăiat urechile şi cozile mai multor câini. Intervenţia a avut loc astăzi, când poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, două în municipiul Craiova și una în comuna Melinești, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

„În fapt, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Craiova, în calitate de medic veterinar, este bănuit că în perioada 2021-2022 ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra mai multor exemplare canine, destinate a modifica aspectul unui animal. De asemenea, acesta este bănuit că ar fi înscris date neconforme realității în pașapoartele animalelor”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, iar în comuna Melinești au fost identificate 33 de exemplare canine, cu vârste cuprinse între 3 săptămâni și 8 ani (24 cane corso, 4 american bully, 2 mastino napoletano, 1 presa canario, 1 amstaff și 1 ciobănesc de asia centrală), dintre aceștia 4 prezentând urechile cupate, iar 10 prezentau urechile cupate și cozile tăiate.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizare să fi propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 2 și 3 Poliție Craiova și Secției nr.1 Poliție Rurală Melinești.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...