Medic veterinar „călcat” de mascaţi, la Craiova, după ce a tăiat urechile şi cozile mai multor câini

Data:

Share post:

Un medic veterinar s-a trezit cu mascaţii la poartă după ce ar fi tăiat urechile şi cozile mai multor câini. Intervenţia a avut loc astăzi, când poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, două în municipiul Craiova și una în comuna Melinești, în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

„În fapt, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Craiova, în calitate de medic veterinar, este bănuit că în perioada 2021-2022 ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra mai multor exemplare canine, destinate a modifica aspectul unui animal. De asemenea, acesta este bănuit că ar fi înscris date neconforme realității în pașapoartele animalelor”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, iar în comuna Melinești au fost identificate 33 de exemplare canine, cu vârste cuprinse între 3 săptămâni și 8 ani (24 cane corso, 4 american bully, 2 mastino napoletano, 1 presa canario, 1 amstaff și 1 ciobănesc de asia centrală), dintre aceștia 4 prezentând urechile cupate, iar 10 prezentau urechile cupate și cozile tăiate.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuarea de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative și fals material în înscrisuri oficiale, urmând ca la finalizare să fi propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 2 și 3 Poliție Craiova și Secției nr.1 Poliție Rurală Melinești.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...