Ministrul Energiei, audiat de DNA, în dosarul măștilor neconforme, cumpărate de Romarm

Data:

Share post:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost audiat la DNA, într-un dosar privind achiziția de măști neconforme, în perioada pandemiei, la Romarm.

Oficialul are calitate de martor, în dosarul în care sunt cercetați directorul Romarm și fiul lui Victor Pițurcă.

Conform Hotnews.ro, care citează surse, Virgil Popescu a fost chemat să dea declarații, având în vedere funcția de ministru al Economiei, pe care o avea la acel moment, tot el fiind și cel care l-a instalat la conducerea Romarm pe Gabriel Țuțu.

La sfârșitul lunii ianuarie, directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, au fost reținuți în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Ulterior, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă. Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii, scrie Hotnews.ro.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...