Contre de la rotativa guvernamentală

Data:

Share post:

Cu doar câteva săptămâni înainte de rotaţia premierilor, partidele de la Guvernare au început deja contrele pentru ministere. 

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni, că PNL ar vrea să ia Ministerul Mediului deţinut în prezent de Tanczos Barna, la rotaţia premierilor de la sfârşitul lunii. Acesta a spus că partidul său nu este de acord cu această variantă şi că se ia în calcul şi varianta ieşirii de la guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, însă, marţi, că ”PNL nu vrea absolut nimic”. Premierul a mai spus că modul în care se va realiza această rocadă este o chestiune tranzitorie care în două trei săptămâni de aici încolo se va realiza şi îşi vor vedea în continuare de treabă.

”Partidul Naţional Liberal nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării, aşa cum am făcut-o şi până acum, vrem să asigurăm stabilitate politică, avem nevoie mai mult decât oricând de această stabilitate şi vreau să subliniez că atât împreună cu partenerii de coaliţie dar şi în întâlnirile pe care le avem cu reprezentanţi ai autorităţilor din ţară dar şi cu reprezentanţi ai ambasadelor şi în întâlnirile bileterale pe care le-am avut, cu toţii întreabă de modul în care vom asigura guvernarea României şi le răspund tuturor că vom asigura guvernarea cu responsabilitate”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că ”sunt discuţii care se duc în spaţiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta”. Întrebat despre o posibilă ieşire a UDMR de la guvernare, preşedintele PNL a spus: ”Este o decizie a fiecărui membru al coaliţiei. (..) UDMR, ca şi PSD, împreună să găsim acea soluţie care a fost agreată şi este în continuare agreată, încă o dată, nu pentru cineva anume, nu pentru un partid, nu pentru una sau două persoane. Este o chestiune absolut de responsabilitate pentru ţară”.

PNL şi PSD trebuie să se pună de acord

PNL şi PSD trebuie să se pună de acord şi în privinţa unei renegocieri a portofoliilor, la rotaţia premierilor de la sfârşitul acestei luni. În plus, unii miniştri nu se vor mai regăsi în viitorul Executiv condus de Marcel Ciolacu.

Liderii PNL au urma să se reunească într-o şedinţă a conducerii partidului, pentru a stabili mandatul de negociere pentru preşedintele Nicolae Ciucă, la rotaţia premierilor. În plus, liderul PSD trebuie să decidă dacă va rămâne în Executiv sau va merge la Senat. Şi PSD va convoca forurile de conducere, până la sfârşitul lunii.

Premierul Nicolae Ciucă spunea, despre scenariul în care PNL este dispus să renunţe la portofoliul Transporturi la rocada guvernamentală, că elementele care ţin de detaliu sunt înscrise în protocol, potrivit HotNews.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...