O bacterie care e rezistentă la antibiotice a fost descoperită, pentru prima dată, în Los Angeles

Data:

Share post:

O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată în comitatul Los Angeles din statul american California.

Experţii și-au exprimat îngrijorarea că o bacterie prezintă riscuri mari pentru sănătate, în special în cazul persoanelor imunocompromise, informează Agerpres, care citează agenţia Xinhua.

Superbacteria a fost descoperită de o echipă condusă de Adam Smith, profesor la Departamentul de Inginerie Civilă şi de Mediu Sonny Astani de la Universitatea din California de Sud (USC), în zona celor mai mari două instalaţii de epurare din comitatul Los Angeles.

Echipa a observat rezistenţa în cazul a doi agenţi patogeni oportunişti şi a descoperit două noi plasmide bacteriene mici care conţin gene de rezistenţă la colistină.

Aceste plasmide bacteriene mici sunt considerate elemente genetice mobile, adică transmisibile între diferite tipuri de bacterii, conform unui comunicat emis de USC.

Deşi bacteria rezistentă la antibiotice a fost descoperită şi în alte zone ale lumii, aceasta este prima dată când a fost găsită în comitatul Los Angeles, a precizat echipa de cercetători.

Bacteriile rezistente la antibiotice au fost descoperite în două locuri, unul pe coastă, lângă Aeroportul Internaţional Los Angeles, iar celălalt în zona Carson, însă Adam Smith a declarat că cele două instalaţii de tratare a apei sunt reprezentative pentru Los Angeles, adăugând că, probabil, genele de rezistenţă la antibiotice circulă în tot comitatul.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...