O primărie din Belgia a interzis consumul de alcool în locurile publice din cauza românilor

Data:

Share post:

Primăria orașului Rijkevorsel din Belgia a impus o interdicție asupra consumului de alcool în locurile publice, inclusiv pe timpul zilei, în urma unui număr crescut de incidente provocate de lucrătorii sezonieri români care au obiceiul de a consuma în exces.

Anterior, interzicerea consumului de alcool în spațiile publice era valabilă doar în timpul nopții, însă acum restricția se va aplica și pe parcursul zilei. Municipalitatea din Rijkevorsel a luat această măsură în urma numeroaselor plângeri primite din partea localnicilor deranjați de comportamentul scandalos al românilor beți, care vandalizează, înjură și agresează oamenii pe stradă, conform publicației belgiene GVA.

Primăria nu a inițiat un dialog specific cu comunitatea românească, preferând să aplice o interdicție generală asupra consumului de alcool în spațiile publice. Această măsură se aplică în mare parte a zonei Rijkevorsel, cu excepția teraselor și restaurantelor.

Primarul Dorien Cuylaerts, din regiunea Anvers, a afirmat că tensiunile dintre localnici și comunitatea românilor angajați ca lucrători sezonieri sunt în creștere. El a subliniat că rezidenții orașului s-au plâns de beții în public, vandalisme, violență verbală și fizică, iar astfel de comportamente sunt adesea asociate cu consumul excesiv de alcool. Cuylaerts a menționat că anul precedent a fost nevoit să închidă un local românesc din cauza nivelului ridicat de zgomot generat de aceștia.

Astfel, autoritățile din Rijkevorsel iau măsuri pentru a opri astfel de incidente și pentru a proteja liniștea și siguranța comunității locale, prin interzicerea consumului de alcool în spațiile publice.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...