O primărie din Belgia a interzis consumul de alcool în locurile publice din cauza românilor

Data:

Share post:

Primăria orașului Rijkevorsel din Belgia a impus o interdicție asupra consumului de alcool în locurile publice, inclusiv pe timpul zilei, în urma unui număr crescut de incidente provocate de lucrătorii sezonieri români care au obiceiul de a consuma în exces.

Anterior, interzicerea consumului de alcool în spațiile publice era valabilă doar în timpul nopții, însă acum restricția se va aplica și pe parcursul zilei. Municipalitatea din Rijkevorsel a luat această măsură în urma numeroaselor plângeri primite din partea localnicilor deranjați de comportamentul scandalos al românilor beți, care vandalizează, înjură și agresează oamenii pe stradă, conform publicației belgiene GVA.

Primăria nu a inițiat un dialog specific cu comunitatea românească, preferând să aplice o interdicție generală asupra consumului de alcool în spațiile publice. Această măsură se aplică în mare parte a zonei Rijkevorsel, cu excepția teraselor și restaurantelor.

Primarul Dorien Cuylaerts, din regiunea Anvers, a afirmat că tensiunile dintre localnici și comunitatea românilor angajați ca lucrători sezonieri sunt în creștere. El a subliniat că rezidenții orașului s-au plâns de beții în public, vandalisme, violență verbală și fizică, iar astfel de comportamente sunt adesea asociate cu consumul excesiv de alcool. Cuylaerts a menționat că anul precedent a fost nevoit să închidă un local românesc din cauza nivelului ridicat de zgomot generat de aceștia.

Astfel, autoritățile din Rijkevorsel iau măsuri pentru a opri astfel de incidente și pentru a proteja liniștea și siguranța comunității locale, prin interzicerea consumului de alcool în spațiile publice.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...