Olt: O femeie a murit în urma unui incendiu, la Mărunței (FOTO)

Data:

Share post:

O femeie din județul Olt și-a pierdut viața în urma unui incendiu puternic, izbucnit, sâmbătă dimineață, cel mai probabil, din cauza coșului de fum defect sau neizolat corespunzător. 

Evenimentul a avut loc în comuna Mărunței, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii de la Detașamentul Slatina și Stației Stoenești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar după asigurarea accesului în casă, proprietara, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită decedată, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

„Misiune pompierilor a durat aproximativ două ore. În urma incendiului, au ars, locuința pe circa 140 de metri pătrați și bunurile din aceasta”, transmite ISU Olt.

ISU: Măsuri de prevenire și protecție

•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;

• asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...