Olt: O femeie a murit în urma unui incendiu, la Mărunței (FOTO)

Data:

Share post:

O femeie din județul Olt și-a pierdut viața în urma unui incendiu puternic, izbucnit, sâmbătă dimineață, cel mai probabil, din cauza coșului de fum defect sau neizolat corespunzător. 

Evenimentul a avut loc în comuna Mărunței, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii de la Detașamentul Slatina și Stației Stoenești, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor, locuința ardea generalizat, iar după asigurarea accesului în casă, proprietara, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită decedată, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

„Misiune pompierilor a durat aproximativ două ore. În urma incendiului, au ars, locuința pe circa 140 de metri pătrați și bunurile din aceasta”, transmite ISU Olt.

ISU: Măsuri de prevenire și protecție

•verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

• coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

•coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului;

• asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi asigurării funcţionării normale.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...