Peste 600 de fermieri din Olt, afectaţi de importurile de cereale din Ucraina, primesc compensaţii de la APIA

Data:

Share post:

 623 de fermieri din judeţul Olt, afectați de importurile masive de cereale din Ucraina, vor primi ajutor financiar în valoare de 42,30 lei/tonă.

Suma totală a sprijinului este de 6.213.431 lei. APIA a început să efectueze plățile. La nivel național, suma totală autorizată este de 99.233.407,06 lei, iar beneficiarii vor primi sprijin financiar din finanțare externă nerambursabilă și din bugetul de stat. Schemele de sprijin acoperă cheltuielile pentru depozitarea cerealelor obținute în 2022.

„Obiectivul acestei scheme de susținere financiară îl reprezintă asigurarea unui grant financiar acordat pentru compensarea cheltuielilor angajate de producătorii agricoli din sectorul cereale pentru depozitarea în spaţii proprii sau depozitarea în custodie la terţi a cantităţilor de grâu obţinute din producţia proprie a anului 2022 şi înregistrate în aceste spaţii la data de 1 februarie 2023”, transmite APIA.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...