USR vrea să facă alianţă cu toate partidele de dreapta pentru 2024. Drulă a primit mandat

Data:

Share post:

Congresul USR a votat, sâmbătă, un mandat pentru constituirea unui pol de dreapta la alegerile din 2024, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii politice.

„USR a votat în cadrul unui congres organizat sâmbătă, la Sala Radio, un mandat pentru formarea unui pol de dreapta la alegerile din 2024. 647 de delegaţi au votat pentru mandatul propus de Cătălin Drulă, au fost doar 5 voturi împotrivă şi 48 de abţineri”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a prezentat o viziune pentru câştigarea alegerilor din 2024 de către un pol al forţelor de dreaptă şi 10 principii care să stea la baza unui program de guvernare.

„Principalele angajamente pe care liderul opoziţiei le-a menţionat pentru 2024 sunt: investirea banilor publici în educaţie, eliminarea privilegiilor, tăierea cheltuielilor inutile ale statului, reconstrucţia statului pe bază onestitate şi performanţă, protejarea mediului şi investiţii în energia verde”, se menţionează în comunicat.

Congresul USR a votat ca programul de guvernare să fie realizat „printr-un proces de largă consultare în societate”, pornind de la reformele şi investiţiile din PNRR şi de la principiile liberalismului modern. Delegaţii au mai votat programarea alegerilor interne din USR în februarie 2025 şi noii membri ai Comisiei de Cenzori, potrivit agerpres.ro.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...