Românce implicate într-o rețea de trafic de bebeluşi. Un copil costa între 70 de mii și 120 de mii de euro

Data:

Share post:

30 de tinere din România, Ucraina, Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia au fost identificate în Creta ca fiind traficate în scopul exploatării pentru prelevare de ovule și ca mamă surogat, multe fiind deja însărcinate, iar unele se aflau în ultimele săptămâni de sarcină.

Conform unui comunicat ECLER, un medic ginecolog, cunoscut în comunitatea orașului Chania din Creta, este „creierul” unei rețele de trafic de bebeluşi ce a fost destructurată în aceste zile de poliția greacă. Potrivit informațiilor obținute de protothema.gr, bărbatul de 73 de ani, care este reprezentantul legal al unei clinici de fertilitate, ar fi înființat, în colaborare cu angajații de la centrul pe care îl conducea, un „paravan” pentru vânzarea și comercializarea bebelușilor, cu prețuri de vânzare variind între 70.000 și 120.000 euro pentru un copil.

Lista de clienți includea cupluri fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care doreau să devină părinți. Astfel, cei care doreau să-și cumpere un copil încheiau contracte fictive de conviețuire cu femeile folosite de rețea ca mame surogat, urmând să se despartă după ce femeile nășteau copiii și îi predau celor interesați. În acest fel și pe baza unor documente false, încercau apoi să facă acte legale copiilor fără a intra în vizorul autorităților.

Gruparea avea o structură ierarhică specifică

Rețeaua ar fi formată din ginecologul în vârstă de 73 de ani, dintr-un embriolog, un biolog și încă trei femei care lucrau la respectiva clinică pe post de secretare. De asemenea, mai există și trei „intermediari” care se aflau la Atena, Salonic și în România, având sarcina de a găsi femei, în principal din țări balcanice și est-europene, și de a le convinge să coopereze cu rețeaua respectivă contra cost.

„Printre cele 9 persoane arestate se numără un cunoscut medic ginecolog în vârstă de 73 de ani din Chania care coordona grupul infracțional, medici, personalul clinicii, o femeie din România și două femei din Georgia. Alte 2 femei din Moldova sunt date în urmărire internațională, în timp ce lucrările de cercetare pentru a se stabili întinderea activităților infracționale continuă”, se arată în comunicat.

Rolul româncei care lucra la clinica medicului de 73 de ani era de a le prelua pe femei și, în colaborare cu ceilalți membri ai rețelei, de a avea grijă de ele, acordându-le îngrijiri medicale și oferindu-le mâncare și cazare.

„Dar în final nu le-au dat banii pe care i-au promis. Profitau de ele. Le dădeau o sumă lunară între 300 și 600 de euro, în funcție de ceea ce făceau. Unele dintre ele nu au devenit mame surogat, ci au donat ovule, material genetic, pe care medicii le-au luat și le-au folosit la alte femei”.

Reţea de trafic de bebeluşi extrem de bine organizată

Apoi ștafeta era predată biologului rețelei care, în colaborare cu medicii, prelua materialul genetic al femeilor. Pe cele care rămâneau însărcinate le țineau în spații mici de cazare timp de nouă luni până când nășteau.

Profiturile organizației din din trafic de bebeluşi au fost atât de mari încât au înființat și companii offshore pentru a gestiona banii câștigați fără a atrage suspiciuni. Aceste companii funcționează de cel puțin șase ani și prin conturile lor au fost realizate numeroase tranzacții, iar autoritățile de anchetă se pare că au indentificat peste 3 milioane de euro ca fiind bani obținuți de rețeaua respectivă din traficul de bebeluși.

Pentru acest caz, autoritățile au procedat deja la arestarea a nouă persoane. Mai exact, șase persoane au fost arestate la Chania, două la Atena și una la Salonic. Cele două arestări efectuate la Atena vizează o româncă, colaboratoare a rețelei, și o femeie care a născut un copil și intenționa să meargă la Salonic împreună cu românca arestată pentru a-l preda unui cuplu.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...