Românii se înghesuie să iasă din ţară înainte de Ziua Muncii

Data:

Share post:

Cu patru zile înainte de 1 mai românii au dat năvală în vami pentru a ieşi din ţară. Astfel, autorităţile de frontieră din vestul ţării iau măsuri pentru asigurarea unei treceri uşoare a graniţei cu Ungaria în zilele următoare, când se estimează o creştere a traficului în condiţiile minivacanţei de 1 Mai.

Aglomeraţia a început încă de astăzi la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, unde şoferii aşteaptă o oră şi jumătate, relatează Agerpres. „Având în vedere că luni se va sărbători ziua de 1 Mai, din experienţa anilor anteriori în acest sfârşit de săptămână se estimează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria. Vor fi dispuse toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului se va suplimenta numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite. Dacă situaţia o va impune, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, la Nădlac II era deja aglomeraţie joi dimineaţă, când se aştepta cel puţin 90 de minute pentru ieşirea din ţară, în cazul traficului uşor şi turistic. Aici sunt deschise patru artere pentru autoturisme, autocare sau microbuze de pasageri.

Coada de maşini formată are drept cauză şi personalul de control insuficient alocat de ţara vecină. „Trafic intens – număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal din partea autorităţilor maghiare”, transmite Poliţia de Frontieră Română.

La Nădlac I, unde sunt deschise două artere de ieşire pentru traficul uşor şi turistic, se aşteaptă cel puţin o oră pentru ieşirea din ţară.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că verificările se fac în echipe cu poliţişti ungari, astfel că s-a luat legătura cu responsabilii din ţara vecină pentru dispunerea de măsuri comune care să asigure o tranzitarea uşoară de graniţei.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...