S-a răzgândit rapid: Fostul procuror-şef antimafie s-a retras din PNL Olt, la nici 24 de ore de la înscrierea în partid

Data:

Share post:

Fostul şef al DIICOT Olt, procurorul Alexandru Dragomir, acum pensionat, s-a retras din PNL Olt la nici o zi după ce organizaţia condusă de deputatul Gigel Sorinel Ştirbu anunţa înregimentarea fostului magistrat, pe pagina oficială de Facebook.

Mai mult, PNL Olt a postat marţi şi o fotografie cu Alexandru Dragomir şi Gigel Sorinel Ştirbu, acesta din urmă anunţând primirea în partid a fostului procuror anti-mafie.

„Începând de astăzi, domnul Dragomir Alexandru, fostul Procuror-Șef al DIICOT pe Județul Olt, a ales să se alăture echipei liberale, împărtășind crezul că împreună suntem mai puternici în lupta pentru salvarea județului din ghearele celor care îl conduc de 34 de ani!”, transmitea PNL Olt.

Miercuri, la nici 24 de ore de la postare, l-am contactat telefonic pe fostul magistrat. Acesta a precizat că a revenit asupra deciziei

„Vă aduc la cunoştinţă că am revenit asupra acelei decizii cumva neaprofundate. Am adus şi la cunoştinţa partidului şi sunt în măsură să vă comunic că nu sunt înregimentat politic şi că am adus la cunoştinţă retragerea acelei adeziuni. Aşa că nu mai e de actualitate. A fost o decizie personală şi în sensul luării şi al renunţării. Nu consider că trebuie să mă implic în a desfăşura o astfel de activitate”, a declarat Alexandru Dragomir.

Totodată, el a declarat că le-a transmis liberalilor să retragă de pe Facebook fotografia în care apare cu Gigel Sorinel Ştirbu.

„Le-am transmis să retragă acea fotografie de care am fost conştient că se realizează, dar nu am fost consultat şi la postarea ei. Le-am comunicat acest aspect”, a mai spus fostul procuror.

Între timp, fotografia a fost ştearsă de pe Facebook.

Alexandru Dragomir a ieşit la pensie în noiembrie 2022. Alexandru Dragomir Dragomir se afla la conducrea DIICOT Olt din anul 2019. Anterior, pentru o scurtă perioadă, în anul 2017, a mai ocupat funcţia de conducere a Biroului Teritorial al Parchetului Anti-Mafie.

Dragomir, în vârstă de 52 de ani, este procuror din 1997, timp în care a activat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, până în 2000, apoi în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

În 2007 a ocupat funcția de prim-procuror adjunct în cadrul acestei unități de parchet, iar din iunie 2008 este procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...