Şefă de post agresată de doi oameni ai legii chiar în sediul Poliţiei

Data:

Share post:

Incident şocant la Gorj. Şefa Postului de Poliție Negomir a fost agresată de doi poliţişti chiar în sediul Poliției Orașului Rovinari.

Cei doi presupuşi agresori, agenţii Segărceanu și Borcan, fac parte din Compartimentul de Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, structură care ar trebui să se ocupe de cercetarea prealabilă a abaterilor de la normele deontologice și a actelor de indisciplină comise de polițiști.

Poliţistă chemată la anchetă

Incidentul ar fi avut loc vineri, când agentul principal Florina Alina Sanda, șefa Postului de Poliție Negomir, a fost chemată la sediul Poliției Orașului Rovinari pentru o anchetă. La un moment dat, însă, lucrurile au escaladat. Potrivit gorjonline.ro, unul dintre agenţi a imobilizat-o pe polițistă, iar celălalt a încercat să-i smulgă telefonul din mână, sub pretextul că în dispozitiv s-ar găsi unele probe utile cauzei în care aceștia efectuau cercetări.

Din cauza intervenției brutale a celor doi polițiști, telefonul s-a spart, iar ecranul din sticlă al dispozitivului a tăiat-o la o mână pe polițistă. Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu pentru îngrijiri medicale și a sesizat poliţia.

Conflict pornit după o răzbunare

Potrivit sursei citate la această situaţie s-ar fi ajuns după un incident petrecut pe 19 octombrie 2022. Atunci agent principal de poliție Vasile Brănescu, ajutor șef Post Poliție Fărcășești, l-a oprit în trafic pe subcomisarul de poliție Claudiu Ionuț Pardos, șeful Poliției Orașului Turceni, iar pentru unele nereguli care intrau sub incidența Codului Rutier i-a reținut certificatul de înmatriculare și i-a retras plăcuțele cu numărul de înmatriculare al autoturismului.

Măsura a fost una corectă și asta a decis, la începutul acestei luni, și Judecătoria Tg-Jiu, ca primă instanță, după ce subcomisarul Pardos a contestat procesul verbal de constatare a contravenției, numai că, șeful Poliției Turceni nu s-a limitat doar la demersul legal.

După o vreme de la momentul în care a fost sancționat, subcomisarul Pardos a aflat că agentul principal Brănescu, cel care îndrăznise să-l oprească în trafic, ar fi fost într-un sejur la Rânca, împreună cu alte familii, din care făceau parte și polițiști și, nu se știe cu exactitate în ce împrejurări, acesta ar fi spart o ușă a imobilului în care era cazat, deci era pasibil de o acuzație de distrugere, însă păgubiții nu au depus plângere.

Cum șefii se susțin între ei, a intrat în scenă șeful Poliției Orașului Rovinari, comisarul de poliție Minel Sanda, care ”s-a autosesizat” și a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci să cerceteze incidentul de la Rânca, mai ales că povestea fusese brodată în așa fel încât reieșea faptul că agentul principal Vasile Brânzan era sub influența băuturilor alcoolice când a distrus acea ușă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci au trimis dosarul la IPJ Gorj pentru a efectua cercetările, iar cauza a fost dirijată către Compartimentul de Control Intern al poliției gorjene.

Telefoane verificate în căutare de probe

Comisarul șef Gheorghe Vlăduțescu, șeful de la Control Intern, i-a însărcinat pe subalternii săi, Borcan și Segărceanu, să se ocupe de această cauză. Ulterior cei doi au descins în sediul Poliției Orașului Rovinari unde i-au chemat la declarații pe polițiștii care au fost la Rânca, împreună cu Brânzan. Vineri, cei doi i-au ridicat, mai întâi, telefonul polițistei Corina Drăgoeasa și voiau să procedeze la fel și cu agentul principal Florina Alina Sanda, șefa Postului de Poliție Negomir, numai că acesta s-a opus, motivând că are fotografii personale în telefon. Cu această ocazie s-ar fi petrecut şi agresiunea.

IPJ Gorj nu a oferit amănunte despre acest incident, potrivit gorjonline.ro.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...