Şefi ai Poliției și Parchetului mustraţi de primar la un eveniment dedicat instituţiei

Data:

Share post:

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a avut un schimb de replici tăios cu prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Corina Stroe Tudorache. Cei doi s-au înfruntat la festivităţile dedicate Zilei poliţiştilor.

Edilul i-a reproşat prim procurorului că a dat curs unei sesizări penale neasumate, care a fost trimisă anonim prin poştă, demers care ar fi putut bloca investiţiile pe fonduri europene din oraş.

În momentul în care primarul a fost invitat de către şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău să ia cuvântul pentru a transmite un mesaj cu prilejul Zilei Poliţiei Române, edilul le-a cerut tuturor celor prezenţi la festivitate, poliţişti şi autorităţi locale, să dea dovadă de atenţie.

„Nu pot să fiu fericit, doamna prim-procuror Tudorache este aici, când primesc la Primăria Buzău pe numele meu şi acasă suspiciune de fraudă şi suspendarea tuturor plăţilor pe finanţările europene pe care le avem la Buzău. Suspiciune de fraudă, prima idee (…) te gândeşti la furăciune. Nu am venit la Primăria Buzău să iau şpăgi”, a transmis primarul.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au desfăşurat cercetări privind proiectul „Reabilitare a infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclişti, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău”, în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, dosar care a fost ulterior clasat.

Replică dată de prim-procuror

Discursul edilului a fost întrerupt de către inspectorul şef al IPJ Buzău, comisar şef Laurenţiu Pantazi: „Domnule primar, cu scuzele de rigoare, nu vreau să vă întrerup şi receptez cu maximă atenţie ceea ce spuneţi întotdeauna, haideţi să respectăm specificul zilei de astăzi”.

Replica prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău nu a întârziat să vină, precizând că a dat curs sesizării penale respectând prevederile legale.

„Mă simt obligată să dau nişte explicaţii, eu cred că aici era doar ziua dumneavoastră, a Poliţiei şi nu trebuia să monopolizăm atenţia cu cauze penale, dar pentru că mi-a fost adus în discuţie numele, mă simt obligată să dau câteva explicaţii. Problema aceasta nu face obiectul zilei dumneavoastră festive. (…)

Dau explicaţii doar pe textul de lege, pentru că mi s-au adus nişte acuze la adresa mea direct ca prim-procuror, vă spun doar că am respectat dispoziţiile Legii 78/2002, textul de lege mă obliga ca atunci când primesc o sesizare să trimit la organul competent pe legea aceea. Deci textul de lege m-a obligat ca atunci când e vorba de fonduri europene să îndrept plângerea la organul competent, atât a făcut Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. A primit plângerea şi a îndreptat-o către organul competent conform legii”, a răspuns prim-procurorul Corina Stroe Tudorache, potrivit flux24.ro.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...