Sfaturi de vacanţă: amenzi uriaşe pentru că ascultaţi muzică tare pe plajă, unde nu mai aveţi voie să faceţi selfie sau în care oraş este interzis cu trolere

Data:

Share post:

Perioada concediilor este în toi, însă cei care își doresc să se bucure de mare, soare și nisip au un motiv în plus de a fi mai atenţi la regulile din unele destinaţii. 

Autoritatea Maritimă Națională (AMN) din Portugalia are sfaturi de vacanţă pentru turiştii care vizitează plajele ţării. AMN a interzis boxele portabile care difuzează muzica pe plajă la un volum ridicat, deranjându-i pe localnici și pe turiști. Măsura anunțată luna trecută interzice „utilizarea unui echipament audio și a activităților care produc zgomot și care, potrivit prevederilor legii, pot cauza disconfort”.

Nu este clar volumul considerat deranjant, însă cei care se află pe plajă pot face reclamație la secția de poliție căreia îi este arondată plaja respectivă, relatează Euronews.

Amenzile pentru cei care produc zgomot pe plajă sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri.

Totodată, polițiștii pot confisca „accesoriile” zgomotoase, de exemplu boxele portabile.

Printre activitățile interzise pe plajele din Portugalia se numără și practicarea unor sporturi în afara spațiilor desemnate în acest scop, camparea în afara spațiilor rezervate și aprinderea focului pe plajă.

Tot mai multe destinații estivale iau măsuri pentru a preveni comportamentul necivilizat al turiștilor. Vara trecută, municipalitatea din orașul catalan Barcelona a interzis țigările pe plaje pentru a-i proteja pe nefumători de efectele fumatului pasiv și pentru a preveni aruncarea mucurilor în nisip.

Sfaturi de vacanţă pentru cei care ajung în Dubrovnik

Primăria din Dubrovnik le-a interzis turiștilor să folosească valize pe roți în interiorul orașului, pentru a reduce zgomotul pe care acestea îl fac atunci când sunt trase pe străzi și care îi agasează pe localnici, în special în toiul nopții. Conform noilor prevederi, accesul cu trolere în orașul vechi este permis, însă acestea trebuie ridicate și cărate fără folosirea roților. Amenda pentru nerespectarea regulii este de 265 de euro.

Din toamnă, turiștii care ajung în Dubrovnik vor fi obligați să-și lase bagajele într-un loc special amenajat. Asta pentru a li se permite accesul dincolo de zidurile orașului vechi. Vizitatorii vor trebui să plătească un curier care le va transporta bagajele cu un vehicul electric la locul de cazare.

Grecia a introdus un sistem de limitare a timpului pe care turiștii îl pot petrece la Acropole. Totul în încercarea de a controla invazia grupurilor de turiști.

Selfie-uri interzise într-un orăşel din Austria

În Austria, primăria din pitorescul orășel Hallstatt a montat un panou din lemn într-un loc invadat de străini. Aceştia vin acolo ca să facă selfie-uri, deranjându-i pe localnici.

În Italia turiştii vor găsi mai greu cazare în regiunea Trentino Alto Adige. Asta din cauza noilor reguli care limitează numărul de oaspeți care pot sta aici peste noapte. În 2022, au fost 34 de milioane de turişti în mica regiune din nordul Italiei. Aceasta găzduiește peisajul montan spectaculos al Dolomiților și traseele de drumeții de pe lângă lacurile glaciare.

Întrucât zona şi-a „atins limita” de vizitatori pe care îi poate gestiona, numărul de vizitatori peste noapte în regiunea din nordul Italiei va fi limitat la nivelurile din 2019, arată Spotmedia. Nu mai pot fi deschise alte spaţii de cazare, cu excepția cazului în care unul deja existent se închide.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...