SONDAJ | AUR pe locul 2 în preferințele votanților, înaintea PNL. PSD conduce detașat

Data:

Share post:

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare PNL ar obţine un procent mai mic decât AUR. Asta arată un sondaj de uz intern al liberalilor. PSD conduce, în continuare, detaşat.

Potrivit documentului 29% dintre alegători ar vota cu PSD, 21% cu AUR și 20% cu PNL. Sondajul a fost efectuat de firma consultantului politic Dan Sultănescu, la comanda PNL, și a intrat în posesia Newsweek România.

Ierarhia partidelor este completată de USR- 12%, UDMR- 4%, PMP- 3%, Pro România – 3%, REPER- 2%, SOS (Șoșoacă)- 2%, Forța Dreptei – 1%, APP- 1%, Altul – 3%.

PNL este devansat de AUR şi în ceea ce priveşte încrederea în partide. În acest clasament PSD este pe primul loc, cu 31%, AUR- 25%, PNL- 22%, USR- 14%, REPER- 11%.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19 februarie – 3 martie 2023, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de computer), pe un eșantion de 1.100 de persoane și o marjă de eroare de +/- 3%, potrivit newsweek.ro.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...