VIDEO. Primarul Doldurea arată că peste jumătate din lucrările de la reţeaua de apă şi canal sunt finalizate

Data:

Share post:

Până în prezent, prin proiectul de reabilitare și extindere a rețelei de apă și canal din municipiul Caracal, au fost realizate mai mult de jumătate din lucrări, recepția lucrărilor urmând a fi făcută în acest an.

Primarul Ion Doldurea a vorbit despre stadiul de realizare a proiectului, care reprezintă cel mai amplu demers de reabilitare a infrastructurii de apă și canal a orașului.

„S-a finalizat aproximativ 60% din canal, 19,2 kilometri. În momentul de faţă, acest canal poate fi utilizat, dar recepţia finală nu a fost făcută şi va fi făcută probabil până la sfârşitul anului. Noi am recomandat să se încheie deja contracte cu CAO pe toate aceste străzi, pentru prima dată cu canal pe ele. În ceea ce priveşte reţeaua de apă, s-a realizat aproximativ 47%, reprezentând peste 28 de kilometri de reţea”, a transmis edilul.

Doldurea a vorbit despre necesitatea schimbării reţelei de apă.

„Atrag atenţia asupra necesităţii schimbării reţelei de apă şi acolo unde există apă. În proporţie de 23%, în momentul ăsta, este o reţea formată din tuburi de azbociment, cancerigene, care sunt interzise în toată Uniunea Europeană. Celelalte sunt metalice, se sparg din zece în zece metri, plus că sunt colmatate, ruginite şi trebuie neapărat să terminăm acest proiect. Proiectul era strict necesar”, a conchis Ion Doldurea.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...