3 ponturi pentru a evita dependența de jocuri

Data:

Share post:

Dependența de jocuri de noroc a devenit o problemă tot mai des întâlnită în rândul românilor, iar unul dintre motivele pentru care se ajunge într-o asemenea situație o reprezintă goana după câștiguri mari. Prin intermediul acestui articol venim în sprijinul jucătorilor cu 3 ponturi menite să-i ajute să evite dependența.

Dacă ești nou în lumea jocurilor de noroc trebuie să urmezi unele reguli pentru a sta departe de dependență. Acest fenomen își face apariția în momentul în care jucătorii nu înțeleg că trebuie să joace strict pentru distracție și nu pentru a obține câștiguri. Orice jucător nou care joacă pe platforme precum mr bit primă oară găsește categoria „Joc responsabil” special concepută pentru sprijinul jucătorului în luptă cu dependența. Trecerea dintr-o extremă în alta nu este deloc grea, iar atât timp cât nu există disciplină și jucătorii nu acceptă faptul că trebuie să țină cont de reguli stricte, lucrurile se pot complica și potajunge până la dependență. Iată trei ponturi care țin jucătorii departe de dependență:

Disciplină

Dacă luăm definiția psihologilor, aceștia numesc dependența drept jucatul compulsiv prin care jucătorii nu se pot controla și atunci ajung să piardă sume importante de bani. Noi îi spunem disciplină pentru că atât timp cât există un set de norme care să fie respectate, haosul pune stăpânire pe situație. Pentru ca lucrul acesta să nu se întâmple trebuie evitat jocul sub imperiul emoțiilor sau pariatul la recuperare.

Emoțiile nu fac casă bună cu jocurile de noroc și uneori poate duce la pierderi însemnate. Cea mai bună soluție pentru a nu ajunge în acest punct este încheierea sesiunii pentru o perioadă de timp suficientă și reluarea ei în momentul când există concentrare totală pe joc.

Buget

Totul până la bani! Gestionarea banilor este un proces pe care trebuie să îl stăpânim și în viața de zi cu zi, nu numai atunci când facem asocierea cu jocurile de noroc. În mod normal, conform specialiștilor suma alocată pentru activitățile recreaționale trebuie să fie cuprinsă între 5 și 10% din veniturile lunare, iar suma rezultată împărțită pentru a putea acoperi toate sesiune avute de-a lungul acelei luni. În realitate, jucătorul știe cel mai bine care este suma exactă pe care și-o poate permite să o pierde.

Riscurile ca un jucător să ajungă să piardă mai mulți bani decât își permite apar tocmai pentru că nu distribuie corect suma alocată pentru jocurile de noroc, fie jocurile alese nu sunt cele mai potrivite. O miză mare în raport cu balanța reală poate duce la o sesiune mai scurtă decât își dorește și atunci intervine dorința de a juca în continuare și implicit o nouă eventuală depunere care nu era planificată. 

Autoexcluderea, uneori cea mai bună rezolvare

Autoexcluderea este un instrument pe care îl au la dispoziție acei jucători care doresc să înceteze activitatea la jocuri de noroc. În principiu, această metodă s-a aplicat în mediul online, dar mai nou s-a introdus și în sălile de jocuri, la cererea clienților. Intervalul pus la dispoziție de operatori poate fi de la câteva zile, luni, ani și până la excludere permanentă.

Când situația este destul de dificilă și jucătorul simte că scapă situația de sub control, atunci intervine autoexcluderea. Totuși, trebuie avute în vedere avantajele și dezavantajele unei asemenea opțiuni. Excluderea pentru o anumită perioadă de timp înseamnă că nu există cale de întoarcere, iar jucătorul nu mai poate reveni asupra deciziei. În situația în care excluderea este permanentă, atunci nu mai există posibilitatea ca această interdicție să fie ridicată de către operator.

Dependența de jocuri de noroc se instalează în timp și numai atunci când jucătorii joacă haotic și nu respectă regulile nescrise. Aplicarea ponturilor noastre reduce considerabil șansa de a cade în patima jocurilor de noroc și îi disciplinează.

Articole similare

Procurorii DIICOT au săltat un bărbat care vindea droguri în judeţele Olt şi Vâlcea

Un bărbat din judeţul Olt a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic...

Schimbări la Spitalul Slatina. 13 cabinete medicale se mută într-o altă clădire din oraş

Începând cu data de 7 mai 2024, 13 cabinete de specialitate din Ambulatoriul integrat Spitalului Județean de Urgență...

Preşedintele clubului Rapid, urmărit penal în dosarul introducerii ilegale de materiale pirotehnice pe stadioane

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,...

Gunoiul selectiv din Slatina, colectat în containere subterane

Municipiul Slatina va avea şi containere „underground” pentru gunoiul selectiv, după ce a fost printre primele oraşe din...