Poliţia confirmă că maşinile folosite la Cariera Jilţ Sud a CE Oltenia nu aveau poliţă RCA valabilă. Au fost aplicate amenzi

Data:

Share post:

Poliţiştii gorjeni au constatat că într-adevăr la Cariera Jilţ Sud Mătăsari sunt folosite vehicule pentru transportul muncitorilor care nu au poliţă de asigurare obligatorie. Informaţia a fost semnalată mai întâi de presa locală.

Jurnaliştii au verificat cu ajutorul aplicaţiei aida.ro dacă au poliţă RCA valabilă maşinile cu care şefii Inspecţiei Muncii sunt transportaţi în Cariera Jilţ Sud, unde în urmă cu aproape două săptămâni s-a produs accidentul soldat cu trei morţi şi 10 răniţi.

CITEŞTE ŞI: Unirea Principatelor, sărbătorită cu o horă în cimitir. Unde s-a întâmplat (FOTO)

Rezultatul a arătat că acestea nu există, fapt confirmat ulterior de poliţişti. Oamenii legii au constat că maşinile au asigurare, însă aceasta este valabilă începând cu 20 ianuarie, constatarea presei venind cu o zi înainte.

Concluzia: în timpul anchetei privind accidentul mortal la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei mineri, şefii Inspecției Muncii Gorj au fost transportați la locul accidentului folosind o mașină care nu avea asigurare RCA valabilă și care nu a mai avut asigurare de un an.

Operatorul de transport a fost amendat de IPJ Gorj.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului Rutier a fost identificat operatorul de transport și sancționat cu amendă contravențională, în cuantum de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii 132/2017.

Facem precizarea că la data de 19.01.2023 operatorul de transport avea o poliță RCA încheiată, care intra în vigoare începând cu 20.01.2023.

În ceea ce privește plăcuțele cu numerele de înmatriculare, precizăm că nu au fost reținute de polițiști, întrucât la data aplicării sancțiunii acesta avea o poliță RCA valabilă”, transmite IPJ Gorj.

Articole similare

GRAV accident de circulaţie, în Argeş. Două persoane au murit după ce o maşină a intrat într-un stâlp

Două persoane au murit, joi după-amiază, într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65A, în localitatea argeşeană...

Un medic care şi-a ucis fosta amantă cu sânge rece, în faţa copiilor, va fi adus în România

Un medic, în vârstă de 62 de ani, originar din Oradea, condamnat la închisoare pe viață în Ungaria,...

Deputat AUR acuzat pentru a doua oară că îşi agresează nevasta. Poliţiştii au emis ordin de protecţie

Un deputat AUR este acuzat pentru a doua oară că şi-ar fi agresat soţia. Femeia a depus plângere...

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda reducerii subvenţiei acordată de stat la achiziția acestora

Mașinile electrice continuă să se vândă, în ciuda faptului că mai multe țări, printre care și România, au...