Românii care primesc bani de la rudele din străinătate, în vizorul ANAF

Data:

Share post:

ANAF a luat în vizor românii plecați în străinătate care trimit bani rudelor din țară, în urma unor ample programe desfășurate pe teritoriul României.

Pentru a aduce sume de bani mai mari la bugetul de stat, ANAF a emis un nou document care în acest moment se află în dezbatere publică. Acesta include mecanisme prin care se vor estima averile mari ale românilor, dar și sistemul prin care vor fi notificați, scrie România Tv.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală va stabili cine se încadrează la categoria persoanelor fizice cu averi mari. Pe lângă cetățenii fiscali prinipal verificați, sunt vizate și analizate și fluxurile de bani ai soților, soțiilor, rudelor și afinilor până la gradul al doilea. Se va analiza unde merg banii românilor și de unde vin, inclusiv în cazul în care aceștia circulă în interiorul familiei extinse.

CITEȘTE ȘI: Ziua siguranței pe internet: Noile soluții de la Google pentru o mai bună protecție online

Potrivit ANAF, persoana fizică cu o avere mare este definită ca fiind o „persoană fizică rezidentă fiscal în România, care deține o avere, atât în România, cât și în străinătate, estimată la o valoare mai mare de 25 de milioane de euro, echivalentul în lei, calculat la cursul mediu al euro din anul precedent estimării averii, stabilit de Banca Națională a României, pe baza datelor deținute/obținute de ANAF, în conformitate cu dispozițiile legale“.

În ceea ce privește modull de estimare al averii, mecanismul folosește bazele de date ale ANAF și datele ce pot fi obținute de instituție prin dispozițiile Legii nr. 207/2015, cu privire la următoaarele elemente patrimoniale: bunurile și imobilele deținute; bunurile mobile deținute; activele financiare deținute.

Articole similare

Mircea Geoană, despre cursa pentru președinție: Posibila mea candidatură creează o emoție

Mircea Geoană nu exclude varianta candidaturii la președenție. Secretarul general adjunct al NATO susține că va lua decizia...

Gafe politice de Paște: Candidatul PNL la o primărie din Olt confundă Nașterea Domnului cu Învierea într-un mesaj video

Candidatul PNL la Primăria Valea Mare, Dan Gheorghe, a vorbit despre „Nașterea Domnului” în mesajul său transmis în...

Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim cu avionul

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de părintele arhimandrit...

Data alegerilor prezidențiale, modificată din nou. Motivul pentru care PSD și PNL ar urma să ia această decizie

Data alegerilor prezidențiale ar urma să fie schimbată din nou. De data aceasta, coaliția PNL-PSD ar urma să...