Acordarea voucherelor de vacanţă ar urma să fie SUSPENDATĂ. Ce efecte ar avea măsura

Data:

Share post:

Guvernul are planuri de a suspenda voucherele de vacanță pentru anul 2024, și de a modifica condițiile și valoarea acestora pentru 2025 și 2026. În conformitate cu noile reguli, instituțiile publice vor acorda vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei doar celor cu venituri lunare nete de până în 8.000 de lei.

Pentru personalul militar, polițiști, inclusiv cei din penitenciare și pentru personalul instituțiilor de apărare, voucherele se vor transforma în decontarea cheltuielilor turistice în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, dar această decontare se suspendă și ea în 2024.

Reprezentanții din industria turismului avertizează că eliminarea sau suspendarea voucherelor de vacanță sau înlocuirea acestora cu bani va avea un impact negativ semnificativ, estimându-se o scădere de 35%-50% a încasărilor din turism. Aproximativ 20% dintre beneficiarii actuali ai voucherelor nu își vor mai putea permite să călătorească în vacanță, în timp ce alți 20% ar putea alege să plece în străinătate.

Agențiile de turism subliniază că cei care primeau vouchere de vacanță obișnuiau să cheltuiască sume suplimentare considerabile în timpul călătoriilor lor, ceea ce va agrava impactul negativ asupra industriei turismului, estimându-se o prăbușire de 50% a turismului intern și posibile falimente ale multor firme din acest sector.

Specialiștii avertizează, de asemenea, că transformarea voucherelor în decontarea cheltuielilor va duce la incertitudini în ceea ce privește fiscalizarea acestor sume și va afecta scopul inițial al acordării voucherelor de vacanță.

Articole similare

Piese vedetă din bumbac: creează uşor garderoba de vară

Bumbacul este cu siguranţă unul dintre materialele verii. Uşor de purtat, plăcut la atingere, durabil şi foarte versatil,...

Mai multe persoane audiate, în cazul fetiţei care ar fi sărit de la etajul unui bloc din Balş

Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu şi a fost deschis un dosar penal pentru tentativă de...

Trafic rutier blocat pe un drum din Olt, din cauza unui accident 

În acest moment, traficul rutier pe Drumul Național 65 – European 574 este blocat total, între localitățile Negreni...

Fonduri europene de peste 177 milioane euro atrase de CJ Olt pentru drumurile din județul Olt. S-a semnat contractul de finanţare

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, a semnat vineri cel mai important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere...