În judeţul Olt se construieşte o nouă subunitate de intervenţie pentru situaţii de urgenţă

Data:

Share post:

O nouă subunitate de pompieri va fi construită la Şerbăneşti, pe un teren de 2.500 de metri pătraţi, în apropierea unei foste şcoli. Investiţia va duce la scăderea timpilor de intervenţie.

Potrivit primarului din Şerbăneşti, Mugurel Breoi, investiţia va fi realizată din fonduri guvernamentale. Recent, printr-o Hotărâre de Guvern, terenul respectiv a intrat în patrimoniul ISU Olt.

„Terenul de 2.500 mp a fost trecut, prin Hotărare de Guvern, din patrimoniul comunei Şerbăneşti în patrimoniul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt pentru construirea unei subunități de pompieri M.A.I. în localitatea noastră. Acesta este cel mai important pas în procesul administrativ. Subunitatea de pompieri M.A.I. este un proiect standard în toată țara lucru care ne dă speranța că în anul 2024 vor începe lucrările”, transmit reprezentanţii Primăriei.

În acest an a fost dată în folosinţă o nouă subunitate de intervenție, în comuna Dobroteasa, investiţie realizată din bugetul Consiliului Județean Olt.  Clădirea este prevăzută cu spații adecvate pentru desfășurarea activităților de intervenție. În viitor, se dorește dezvoltarea acestui Punct de Lucru, în funcție de resursele disponibile.

Obiectivul de investiții Constuire subunitate de intervenție în situații de urgență în comuna Dobroteasa a fost realizat din bugetul Consiliului Județean Olt, terenul fiind pus la dispoziție de Primăria comunei Dobroteasa.

Clădirea este prevăzută cu spații pentru gararea autospecialelor, dispecerat, sală de pregătire, sală cu mese, camere de odihnă și alte încăperi pentru desfășurarea activităților curente.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...