Simona Halep, afectată profund, după ce procesul de dopaj a fost amânat a treia oară: „Urmările asupra sănătății mele mentale…”

Data:

Share post:

Simona Halep, afectată profund, după ce procesul de dopaj a fost amânat a treia oară. Simona Halep a mărturisirt că este devastată, după ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului i-a amânat pentru a treia oară audierea. Tenismena a fost copleșită la auzul veștii, decizia AITF, însemnând că sportiva va mai sta opt luni departe de terenul de tenis. Simona Halep susține că întreaga situație a început să o afecteze și la nivel psihic.

Simona Halep, afectată profund, după ce procesul de dopaj a fost amânat a treia oară. Smona Halep, fosta campioană la tenis, este devastată de vestea că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului i-a amânat pentru a treia oară audierea în procesul de dopaj. Tenismena a declarat că așteaptă de peste șase luni să fie judecată și nu înțelege de ce îi este refuzat dreptul fundamental la justiție, așa cum este stipulat în regulamentul sportivilor. Iată ce mărturisire copleșitoare a făcut Simona Halep.

Simona Halep

Simona Halep, afectată profund, după ce procesul a fost amânat a treia oară
Simona Halep susține că, în luna decembrie, a reușit să demonstreze faptul că suplimentele pe care le-a luat au fost contaminate și că substanța Roxadustat nu a ajuns în corpul ei cu bună știință. Din păcate, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat, pentru a treia oară, judecarea sportivei.

„Încă o dată, în această seară, sunt devastată. ITF (ITIA) mi-a amânat pentru a treia oară audierea, din nou pentru încă o lună. Aștept să fiu judecată din luna octombrie a anului trecut. Am cerut, așa cum prevede regulamentul anti-doping, o audiere rapidă: este dreptul meu, este scris în regulament! Din păcate ITF (ITIA) mi-a amânat audierea de trei ori, mi-a interzis dreptul de a fi judecată de un Tribunal Independent’, a postat Simona Halep, în mediul online.

Simona Halep, după amânarea audierii a treia oară: „Este total lipsită de respect”

Decizia Agenției de Integritate de a nu demara audierea Simonei Halep, o afectează pe sportiv, nu numai în plan profesional, ci și personal. În afară de faptul că tenismena nu va reveni pe teren nici în următoarele opt luni, deoarece nefiind judecată, nu poate primi aprobarea, pentru a juca din nou, situația o afectează și la nivel psihic.

„Nu mi-a permis să particip la niciun turneu în ultimele 8 luni. Acum știu, cu siguranță, că voi rata Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Nu mai menționez că am pierdut toate punctele, clasamentul. Nu doar că îmi omoară reputația, dar nici nu vreau să discut despre urmările asupra sănătății mele mentale.

Nerespectarea regulilor de către ITF (ITIA) cu privire la audierea pe care o solicit este total lipsită de respect. Nu mai am cuvinte… Justiția amânată este justiție interzisă’, a mai precizat aceasta.

FOTO: Hepta

Articole similare

Românii vor putea înmatricula şi radia online autovehiculele. Legea merge la promulgare

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiect de lege privind aprobarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului 38/2023 pentru modificarea...

Parlamentul European a aprobat primele norme ale UE care protejează jurnaliștii de procesele abuzive (SLAPP)

Prin votul de marți, eurodeputații își confirmă hotărârea de a proteja jurnaliștii, activiștii, cadrele universitare și organizațiile lor...

DEZASTRU găsit de ITM Gorj în cariera minieră unde în urm cu un an au murit trei oameni. Nu există nici măcar extinctoare de...

Activitatea derulată în cadrul carierelor miniere din județul Gorj  continuă să pună în pericol viața angajaților, fapt semnalat...

Din 3 milioane de tone de cereale care au intrat în România din Ucraina, doar 4 probe au avut probleme

O minciună despre cerealele din Ucraina demontată de autoritățile românești. Din totalul de peste 3,439 milioane de tone...