Sportivii şi antrenorii din judeţul Olt, care au obţinut rezultate remarcabile, premiaţi de CJ Olt

Data:

Share post:

Sportivii şi antrenorii din judeţul Olt, care au obţinut rezultate remarcabile pe plan naţional şi internaţional, în anul 2023, au fost premiaţi miercuri de către preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, în cadrul Galei Execelenţei în Sport, ajunsă la cea de IX-a ediţie.

104 sportivi şi 25 de antrenori au fost recompensaţi pentru performanţele realizate. Cel mai mare premiu, în valoare de 4.000 de lei, a fost acordat sportivului și antrenorului care au reușit performanța de a obține locul I la Campionatul European de Box feminin. De altfel, campioana europeană Mihaela Bădescu a fost desemnată sportiva anului 2023 în judeţul Olt.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina. Peste 100 de sportivi, alături de mentorii lor, au urcat pe scena premierii. Cel mai mare premiu, în valoare de 4.000 de lei, a fost acordat sportivului și antrenorului care au reușit performanța de a obține locul I la Campionatul European de Box feminin. Pe scenă au urcat rând pe rând performerii disciplinelor olimpice, care au reuşit, prin munca şi efortul depus, să reprezinte judeţul Olt la cel mai înalt nivel.

„Am ajuns la a IX-a ediţie a galei premierii sportului oltean. Aşa cum am reuşit, de-a lungul timpului, să facem o tradiţie din premierea olimpicilor, iată că premierea sportivilor a devenit de asemenea tradiţie. Anul acesta avem 104 sportivi şi 25 de antrenori care vor fi premiaţi. Cred că este o performanţă.

Aşa cum am spus-o şi la premierea olimpicilor, dacă aceste demersuri ale noastre reuşesc măcar puţin să fie un imbold şi un îndemn în drumul spre performanţă, înseamnă că noi, ca şi instituţie publică, am reuşit să ne facem treaba şi să îndreptăm copiii către sport. Sportul are multiple beneficii de sănătate, de disciplină, de lucru în echipă, pe care le creează viitorilor adulţi”, a transmis preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Cea de-a IX-a ediţie a Galei Excelenței în Sport a adus laolaltă 104 sportivi și 25 de antrenori, care în 2023 au obținut rezultate excepționale la Campionatele Europene, Balcanice și Naționale în sporturile olimpice precum box, atletism, lupte greco-romane, tenis de masă, handbal sau judo.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...