Unde este cea mai mare evaziune fiscală, în judeţul Olt. Top 3 domenii

Data:

Share post:

Construcţiile, agricultura şi balastierele sunt domeniile din judeţul Olt unde se petrece cea mai mare evaziune fiscală, a declarat şeful Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Dan Nicu.

El a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul IPJ Olt, că dosarele de evaziune fiscală în construcţii sunt foarte complexe, iar soluţionarea lor durează.

„Construcţiile, în principal reprezintăm domeniul cu cel mai mare grad de evaziune fiscală. În ultimii ani, a cunoscut chiar o creştere, iar noi la nivelul Serviciului avem plan de acţiune în derulare, avem infracţiuni constatate, dosare penale constituite, numai că finalitatea, în special a dosarelor de la Economic şi a celor de evaziune fiscală, nu se vede foarte repede. Sunt nişte dosare complexe, în care trebuie desfăşurate anumite activităţi mai ample, expertize şi alte activităţi. E în funcţie de ce îţi trasează procurorul că ai de făcut. Noi lucrăm numai sub supravegherea procurorului şi indiferent ce aş vrea eu să fac sau să nu fac, până nu discut cu procurorul şi îmi dispune să fac ceva în dosarul respectiv, nu fac.

Agricultura este un alt domeniu cu evaziune fiscală, Oltul fiind şi un judeţ agrar. Şi balastierele”, a declarat Dan Nicu.

Mai multe infracţiuni economice, în primele 10 luni din 2023

În primele 10 luni ale anului 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat și desfășurat 139 de acțiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economico-financiare, potrivit situaţiei prezentate de marţi.

Au fost aplicate 409 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.300.000 de lei.

„În perioada analizată, au fost sesizate 309 infractiuni economico-financiare (cu 33 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut), dintre care 3 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, 21 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, 23 au fost infracțiuni de corupție, iar 262 alte genuri de infracțiuni.

Valoarea prejudiciului recuperat conform art. 10 din Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, în perioada de referință, este de 386.000 de lei.

Prejudiciul recuperat în numerar și în cont bancar este de 5.940.900 de lei.

Valoarea altor măsuri asiguratorii aplicate (sechestre, popriri) a fost de 4.326.000 RON.

În perioada supusă analizei, au fost soluționate 471 de dosare penale în comparație cu primele 10 luni ale anului 2022, când au fost soluționate 354 de dosare penale”, transmite IPJ Olt.

Articole similare

Progres rapid pe DEx12: Lucrări de noapte pentru finalizarea Tronsonului 1 (VIDEO)

Constructorul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti şi-a mobilizat muncitorii şi noaptea, astfel încât lucrările să fie finalizate,...

Un tânăr şi-a pierdut viaţa, noaptea trecută, după un accident rutier produs pe un drum din Dolj

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Unirea, şi-a pierdut viaţa, noaptea trecută, după ce autoturismul...

Alegeri 2024. Cine are dreptul să voteze la urna specială

Alegeri 2024. Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale...

Nica, lansare oficială a candidaturii pentru un nou mandat la CJ Timiș. Ludovic Orban: „Bag mâna în foc pentru Alin Nica”

Tema principală a lansării candidaturii lui Alin Nica pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Timiș a...