Ai aceste simptome? Mergi imediat la medic: ai putea fi infectat cu virusul West Nile!

Data:

Share post:

Virusul West Nile a stârnit panică în rândul românilor. Teama că o simplă înțepătură de țânțar îi poate infesta îi determină pe aceștia să își ia măsurile de precauție necesare și să nu amâne mersul la medic.

Riscul de îmbolnăvire și deces este unul mult mai ridicat pentru persoanele trecute de vârsta de 50 de ani, sau cele care suferă de deficiențe imune. Există câteva simptome alarmante care necesită consultul medicului, de care fiecare dintre noi trebuie să ținem cont, scrie Click.

Semnalele că ai fost infectat cu virusul West Nile

Printre principalele simptome  al virusul West Nile se numără febra ridicată însoţită de durere de cap intensă, vărsături, stare generală alterată, sensibilitate crescută la lumină apărute la 2-8 zile. Deși sunt doar câteva simptome, persoanele care se confruntă cu ele necesită spitalizarea, pentru a fi tratate cu medicație intravenoasă.

ALERTĂ! Numărul persoanelor infectate cu virusul West Nile este în creștere
Țânțarii, inamicul numărul 1 la nivel global

În România, încă de la începutul verii, au fost înregistrate 6 cazuri: 2 în București, 2 în județul Ilfov și câte unul în Dolj și Satu Mare. Din păcate, un bărbat din Satul Mare și-a pierdut viața.

De vină ar fi schimbările climatice din ultimii ani au condus la creșterea numărului de țânțari, iar de aici au început să apară în România maladii exotice, transmise de aceste insecte.

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București explică riscurile la care sunt supuși atât adulții, cât și copiii.

„Schimbările de temperatură din România, în ultimele decenii, au facilitat (alături de alte cauze non-meteorologice) procesul de creștere constantă a numărului de țânțari.

Iar efectul a fost evident – au început să apară și în țara noastră maladii considerate exotice, maladii transmise de țânțari (vezi link despre țânțari și maladiile transmise de aceștia, de la CDC, în comentarii).

O simplă căutare în rubrica de știri arată că țânțarii pot readuce, în anumite teritorii, boli considerate dispărute din acel areal. A se vedea cazul recent al malariei, reapărută în SUA, după 20 de ani.

Dar nu numai malaria este o problemă! Vreau să vă sensibilizez asupra infecției simptomatice cu virus West Nile…

80% din infecțiile cu West Nile sunt asimptomatice, dar unii copii pot dezvolta meningită.

Dacă a fost expus la țânțari copilul, cu niște zile în urmă, și apar febră mare, durere de cap, vărsături în jet, aparent fără motiv, NU este bine!!!

Mergeți la medic! Mai ales dacă îl supără pe copil lumina sau zgomotele obișnuite. Acestea sunt semne care pot fi întâlnite în meningită”, a explicat medicul pe Facebook.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...