Zeci de accidente montane în acest sezon. Salvamont Gorj: „Un număr îngrijorător de mare”

Data:

Share post:

Peste 50 de intervenţii de urgenţă au avut salvamontiştii din ţară, în ultimele 24 de ore, informează, marţi, Salvamont România. 

Salvamont Gorj a intervenit, în acest sezon, la 74 de accidente montane, un număr îngrijorător de mare, spun reprezentanții instituției.

„De la începutul acestei ierni salvamontiștii din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj au fost solicitați să intervină la 74 de accidente montane, un număr ingrijorător de mare de accidente montane chiar și pentru sezonul de iarnă. La fel ca si colegii lor din întreagă țară, salvamontiștii gorjeni vă îndeamnă la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane”, arată Salvamont Gorj.

CITEȘTE ȘI: Opt școli din România vor beneficia de fonduri europene pentru digitalizare

În total, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa, Gorj, Harghita şi Sinaia.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 53 de persoane, dintre acestea 17 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transportate la spital.

S-au mai primit 54 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

 

 

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...