Apar primele concluzii privind accidentul feroviar din Teleorman. Mecanicul nu a frânat

Data:

Share post:

Apar primele concluzii ale anchetei interne declanşate de CFR după accidentul feroviar din Teleorman. De vină pentru producerea incidentului ar fi mecanicul de la locomotiva CFR Călători, care nu a apăsat deloc butonul de frână.

Viteza trenului coboară de la 50 km/h, la 0, într-o distanță de numai 117 metri, scrie Club Feroviar, citând documente din ancheta internă derulată de CFR Călători. În documentul citat se menționează că mecanicul nu a luat măsuri de frânare rapidă a trenului, iar trenul de călători s-a oprit ca urmare a impactului cu marfarul.

Cu câteva minute înainte de impact, trenul de călători avea 95 km/h, apoi viteza a scăzut la 41 km/h și trenul a rulat puțin timp cu viteze cuprinse între 49 și 62 km/h.

”(Mecanicul trenului IR 1822) a manipulat nejustificat butonul depășire ordonată în dreptul inductorului activ de 2000 Hz, de la semnalul de intrare al Stației Roșiori Nord care ordona OPRIREA, din această cauză neproducându-se oprirea trenului prin frânare de urgență produsă de intrarea în acțiune a instalației INDUSI a locomotivei. Înainte, la trecerea și după trecerea trenului de semnalul de intrare al stației Roșiori Nord (care ordona OPRIREA), mecanicul nu a luat măsuri de frânare rapidă a trenului, în vederea opririi în cel mai scurt timp posibil”, se arată în document.

Publicația Club Feroviar citează datele descărcate din instalația IVMS de pe locomotiva trenului IR 1822 Arad – București, potrivit HotNews.

Accidentul a avut loc pe 13 martie, între localităţile Măldăeni şi Roşiorii de Vede din judeţul Telorman. Un tren de călători a lovit un tren de marfă încărcat cu mașini, iar ultimele trei vagoane cu mașini au deraiat din cauza coliziunii.  Trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, au fost preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Mecanicul trenului Inter Regio, un tânăr în vârstă de 36 de ani, din oraşul doljean Filiaşi, a fost  plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...