Apar primele concluzii privind accidentul feroviar din Teleorman. Mecanicul nu a frânat

Data:

Share post:

Apar primele concluzii ale anchetei interne declanşate de CFR după accidentul feroviar din Teleorman. De vină pentru producerea incidentului ar fi mecanicul de la locomotiva CFR Călători, care nu a apăsat deloc butonul de frână.

Viteza trenului coboară de la 50 km/h, la 0, într-o distanță de numai 117 metri, scrie Club Feroviar, citând documente din ancheta internă derulată de CFR Călători. În documentul citat se menționează că mecanicul nu a luat măsuri de frânare rapidă a trenului, iar trenul de călători s-a oprit ca urmare a impactului cu marfarul.

Cu câteva minute înainte de impact, trenul de călători avea 95 km/h, apoi viteza a scăzut la 41 km/h și trenul a rulat puțin timp cu viteze cuprinse între 49 și 62 km/h.

”(Mecanicul trenului IR 1822) a manipulat nejustificat butonul depășire ordonată în dreptul inductorului activ de 2000 Hz, de la semnalul de intrare al Stației Roșiori Nord care ordona OPRIREA, din această cauză neproducându-se oprirea trenului prin frânare de urgență produsă de intrarea în acțiune a instalației INDUSI a locomotivei. Înainte, la trecerea și după trecerea trenului de semnalul de intrare al stației Roșiori Nord (care ordona OPRIREA), mecanicul nu a luat măsuri de frânare rapidă a trenului, în vederea opririi în cel mai scurt timp posibil”, se arată în document.

Publicația Club Feroviar citează datele descărcate din instalația IVMS de pe locomotiva trenului IR 1822 Arad – București, potrivit HotNews.

Accidentul a avut loc pe 13 martie, între localităţile Măldăeni şi Roşiorii de Vede din judeţul Telorman. Un tren de călători a lovit un tren de marfă încărcat cu mașini, iar ultimele trei vagoane cu mașini au deraiat din cauza coliziunii.  Trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, au fost preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri.

Mecanicul trenului Inter Regio, un tânăr în vârstă de 36 de ani, din oraşul doljean Filiaşi, a fost  plasat sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...