Dosarul „Frăsinei” ajunge în instanţă. Familia copiilor abuzaţi sexual în mănăstire cere daune morale de 2 mil. euro

Data:

Share post:

Dosarul „Frăsinei”, care vizează agresiunea sexuală a doi copii chiar în incinta lăcaşului de cult din judeţul Vâlcea urmează să fie trimis în judecată, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Acuzaţiile vizează infracţiunile de viol în formă continuată, corupere sexuală și agresiune sexuală.

Familia celor doi minori cere daune morale în valore de două milioane de euro. Copiii vor avea nevoie de ore de psihoterapie, după abuzul la care au fost supuşi.

„Dosarul Frăsinei ajunge la un punct important. O parte dintre acuzațiile aduse au fost clasate iar o altă parte au urmat calea instanței de judecată. Faptele în sine sunt greu de asimilat că desfășurare atunci când te raportezi la persoanele copiilor de 10-12 ani: viol în formă continuată, corupere sexuală și agresiune sexuală. Familia s-a constituit că parte civilă cu suma de 2.000.000 euro mai ales că unul dintre minori are nevoie de ședințe multiple de psihoterapie de reconstrucție a orientărilor sexuale”, transmite avocatul Adrian Cuculis.

Doi minori au fost abuzați sexual, în luna februarie, de un călugăr și un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Magistrații au decis arestarea preventivă a celor doi inculpați.

Părinții celor doi frați în vârstă de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fiii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut într-un centru de plasament.

În timpul anchetei însă polițiștii au descoperit că tânărul nu doar că îi abuza sexual pe copii, dar îi și obliga să meargă periodic în chilia unui călugăr în vârstă de 40 de ani.

Monahul și îngrijitorul îi filmau pe minori în timpul abuzurilor sexuale, numeroase înregistrări fiind găsite de anchetatori în chiliile suspecților.

Cei doi au fost arestați preventiv.

Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea este în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei a mutat disciplinar mai mulți monahi și, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...