Dosarul „Frăsinei” ajunge în instanţă. Familia copiilor abuzaţi sexual în mănăstire cere daune morale de 2 mil. euro

Data:

Share post:

Dosarul „Frăsinei”, care vizează agresiunea sexuală a doi copii chiar în incinta lăcaşului de cult din judeţul Vâlcea urmează să fie trimis în judecată, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Acuzaţiile vizează infracţiunile de viol în formă continuată, corupere sexuală și agresiune sexuală.

Familia celor doi minori cere daune morale în valore de două milioane de euro. Copiii vor avea nevoie de ore de psihoterapie, după abuzul la care au fost supuşi.

„Dosarul Frăsinei ajunge la un punct important. O parte dintre acuzațiile aduse au fost clasate iar o altă parte au urmat calea instanței de judecată. Faptele în sine sunt greu de asimilat că desfășurare atunci când te raportezi la persoanele copiilor de 10-12 ani: viol în formă continuată, corupere sexuală și agresiune sexuală. Familia s-a constituit că parte civilă cu suma de 2.000.000 euro mai ales că unul dintre minori are nevoie de ședințe multiple de psihoterapie de reconstrucție a orientărilor sexuale”, transmite avocatul Adrian Cuculis.

Doi minori au fost abuzați sexual, în luna februarie, de un călugăr și un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Magistrații au decis arestarea preventivă a celor doi inculpați.

Părinții celor doi frați în vârstă de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fiii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut într-un centru de plasament.

În timpul anchetei însă polițiștii au descoperit că tânărul nu doar că îi abuza sexual pe copii, dar îi și obliga să meargă periodic în chilia unui călugăr în vârstă de 40 de ani.

Monahul și îngrijitorul îi filmau pe minori în timpul abuzurilor sexuale, numeroase înregistrări fiind găsite de anchetatori în chiliile suspecților.

Cei doi au fost arestați preventiv.

Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea este în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei a mutat disciplinar mai mulți monahi și, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...