Revoluţionari prinşi cu arme albe la intrarea în Parlament. Aveau mai multe cuţite şi un box

Data:

Share post:

Un nou incident a fost înregistrat astăzi la Parlament. Doi revoluționari au vrut să intre cu arme albe în sediu instituţiei.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 71 și 74 de ani, mergeau la o conferinţă, însă angajaţii SPP au descoperit asupra lor cuțite tip briceag și un box metalic.

„La data de 12.05.2023 , Sectia 17 Politie a fost sesizata de ASP Galiceanu cu privire la faptul ca la intrarea C1 in Palatul Parlamentului lucratorii din cadrul SPP, în urma controlului de securitate, au găsit obiecte interzise la deținere asupra a două persoane. Un box metalic și două cuțite tip briceag. Aceștia au calitatea de revoluționari și urmau să participe la Conferința Naționala Pentru Demnitatea Revoluționarilor din Decembrie 1989, ce se desfășoară în incinta Palatului Parlamentului, în sala “Nicolae Iorga”.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul subunității, unde urmează să fie preluate de G.O. pentru stabilirea situatiei de fapt. Ultima persoana a facut afirmatia, iritat fiind de control, ca si acasa detine o ,,grenada””, au transmis autoritățile, citate de Realitatea.net.

În cazul ambelor persoane s-a deschis dosar penal pentru „portul sau folosirea de obiecte periculoase”.

Incidentul are loc la două zile după ce reprezentantă a AUR, aflată pe lista de invitați a partidului, a încercat să intre în Camera Deputaților cu patru gloanțe în geantă. Cea care a încercat să intre în legislativ cu gloanțele este Elena Cîrligeanu, membră în Biroul Național de Conducere al partidului AUR. Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...