Finanţiştii din Olt au reluat protestele

Data:

Share post:

S-a reluat protestul spontan în toate unităţile Administraţie Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Olt, inclusiv în trezorerii, anunţă sindicaliştii.

Protestatarii spun că au aceleaşi doleanţe, cele mai importante fiind egalizarea salariilor al nivelul Ministerului Finanţelor şi fără disponibilizări.

Solicitări:

  • Fără disponibilizări
  • Egalizarea salariilor în cadrul Ministerului Finanţelor
  • Elaborarea Statutului Finanţistului
  • Categorie separată pentru finanţişti în cadrul noii legi a salarizării

Angajaţii Finanţelor din Olt au protestat încă de acum două săptămâni, iar timp de două zile au întrerupt lucrul pe toată perioada programului de muncă.

Sindcaliştii ameninţă cu greva generală, după ce Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA a solicitat Ministerului Muncii, prin Adresa nr. 93/29.08.2023, demararea procedurii de conciliere a conflictului colectiv de muncă declanşat la nivelul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, ca urmare a neidentificării şi neimplementării unor soluţii reale, concrete la revendicările salariaţilor. Mai exact, în data de 11.08.2023, la întâlnirea organizată de către Ministrul Finanţelor cu partenerii sociali, au fost convenite unele aspecte consemnate ȋn procesul verbal încheiat în aceeași dată. Însă partea guvernamentală nu şi-a respectat, ulterior, angajamentele.

„În schimb, cu cinism şi în aplauzele grupurilor de interese pe care le reprezintă, anunţă salariaţii că nu au dreptul să declanşeze conflictul de muncă pe marginea problemelor semnalate. Pentru liniştea cui se întămplă acest lucru într-o Românie care are nevoie disperată de resurse financiare? A cetăţenilor sau a salariaţilor, în niciun caz. Staţi liniştiţi cu toţii, în schimbul subfinanţării sistemului, vom colecta mai mulţi bani la buget impozitând suplimentar norma de hrană cu valoarea de 35 de lei sau neacordând vouchere de vacanţă!

FNSA a solicitat Ministerului Muncii reevaluarea situaţiei şi asumarea rolului de mediator în acest conflict, deoarece încă ne aflăm în termenul legal de gestionare a acestei situaţii. Până la acel moment, organizaţia noastră susţine toate protestele spontane ale angajaţilor”, se arată într-un comunicat remis de Sindicatul Naţional Finanţe Publice – SindFISC.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...