Nu mai lua aceste pastile! Risc major pentru sănătate. Alertă în toată Europa

Data:

Share post:

Nu mai lua aceste pastile! Sunt contrafăcute! Îți expui sănătatea la un risc major. Potrivit Agenției Europene a Medicamentului, în spațiul public, se comercializează medicamente falsificate împotriva diabetului.

Alertă sanitară! Se comercializează pastile falsificate împotriva diabetului

Nu mai lua aceste pastile! Se comercializează pastile falsificate! Alertă sanitară! Potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA), există loturi falsificate ale unui medicament folosit pentru tratarea diabetului. Medicamentul contrafăcut se administrează printr-o soluție injectabilă.

„Autoritățile sanitare au depistat distribuția stilourilor injectoare preumplute, mecanismul de administrare a acestui medicament, cu numere de serie inactive, motiv pentru care au alertat operatorii de posibile contrafaceri. Aceste stilouri au venit de la firme din Austria și Germania, deși, deocamdată, nu s-a detectat vânzarea lor în farmacii legale și nu au fost raportări de pacienți afectați de contrafacere.

Stilourile preumplute Ozempic au numere de lot, coduri de bare 2D și numere de serie unice care pot fi urmărite în întreaga UE, așa că atunci când codurile inactive au fost scanate, au fost declanșate alerte pentru presupusele falsuri”, a informat Agenția Europeană a Medicamentului, relatează Antena 3 CNN.

Cazul este investigat de autoritățile sanitare europene în colaborare cu echipele de poliție.

Se pare că diferențele dintre stilourile contrafăcute împotriva diabetului și cele originale pot fi observate cu ochiul liber. Totuși, autoritățile europene recomandă oamenilor citirea prospectul pentru a se asigura că nu au cumpărat un produs contrafăcut. De altfel, oamenii sunt sfătuiți să nu folosească stilouri preumplute Ozempic, suspectate a fi false. Agenția Europeană a Medicamentului recomandă achiziționarea medicamentelor numai prin instituții legale.

Ozempic conține substanța activă semaglutidă. Aceasta ajută organismul la scăderea concentrației de zahăr din sânge, doar atunci când aceasta este prea mare, și poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace.

Ozempic, soluție injectabilă

Ozempic se utilizează:

– în monoterapie, în cazul în care concentrația de zahăr din sângele dumneavoastră nu poate fi controlată suficient numai prin dietă și exerciții fizice și nu puteți utiliza metformin (alt medicament antidiabetic);
– în asociere cu alte medicamente antidiabetice, atunci când acestea nu pot controla concentrațiile de zahăr din sânge. Aceste alte medicamente antidiabetice pot include: antidiabetice orale [cum ar fi metformin, tiazolidindione, sulfoniluree, inhibitor al
co-transportorului 2 de sodiu-glucoză (SGLT2)] sau insulină;
Atenție! Înainte să utilizaţi Ozempic, adresaţi-vă medicului de familie sau farmacistului. Dacă sunteți gravidă sau alăptați sau dacă credeți că ați putea fi gravidă sau dacă intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului de familie înainte de a lua acest medicament.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...