OPC a închis trei restaurante din centrul Slatinei, după un control făcut chiar de Horia Constantinescu, şeful instituţiei

Data:

Share post:

Activitatea a trei restaurante din zona Esplanadă din Slatina a fost suspendată temporar, după o serie de controale făcute, marţi, chiar de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Este vorba despre trei restaurante care se află în zona centrală a Slatinei şi, pe lângă faptul că servesc produse în incită, fac şi livrare la domiciliu.

„Știu că actele se încheiau în această dimineață de către colegii de acolo. Eu am lăsat nişte invitații tocmai pentru celeritate și pentru că avem, din păcate, neșansa să constatăm că cei pe care îi avem acolo, comisarii de acolo, nu par să stăpânească sau nu într-o variantă uniformă la nivel național, noțiuni pe care noi le considerăm elementare. Și atunci, ieri, s-au făcut constatările împreună cu reprezentanții Corpului de control, vicepreședintelui ce coordonează Corpul de control și eu, personal, urmând să fie încheiate actele astăzi, la sediu, tocmai pentru a vorbi de o abordare unitară, complexă și corectă. Din câte știu, pentru trei dintre locații s-a luat măsura suspendării temporare a activității până la remedierea deficiențelor”, a declarat preşedintele ANPC.

El a trecut în revistă neconformităţile depistate la cele trei locaţii. Printre acestea se numără produse expirate sau igienă precară.

„Primele două sunt de cum intri pe dreapta (pe Esplanada-n.red.). Blocurile alimentare sunt mult prea mici pentru a putea procesa corespunzător alimentele. Le-am recomandat să folosească o altă categorie de alimente, și anume gata procesate, fie congelate, fie în oricare dintre formele pe care le vor găsi în comerț, pentru că neavând suficient spațiu, neavând un flux tehnologic adecvat, acestea nu pot funcționa în această manieră. Este discutabil modul în care au fost autorizate, având în vedere că nu respectă exigențe minimale. Gradul de igienă era unul rudimentar, multe deficiențe structurale în sensul paviment crăpat, pereţi cu faianţă lipsă, prize în zona în care se spală vasele, ceea ce implică inclusiv un pericol pentru cei de acolo, nu numai pentru consumatori. Modul în care sunt depozitate alimentele, faptul că erau multe în afara termenului de durabilitate, toate lucrurile acestea au condus la măsura pe care v-o transmiteam puțin mai devreme”, a mai spus Horia Constantinescu.

Horia Constantinescu a precizat că anterior controlului făcut de el, locaţiile respective au fost verificate şi de cei e la OPC Olt, care au constatat că nu sunt abateri.

„Din păcate, trebuie să ne asumăm și faptul că cei care au trecut pe acolo, într-o perioadă precedentă, nu au transmis informațiile necesare operatorilor economici, pentru ca aceștia, eventual, să fi putut lua măsurile de remediere cu mult înainte. S-a trecut pe acolo într-o variantă superficială. Inclusiv, doi dintre colegii noștri la una dintre locații trecuseră cu câteva zile înainte și din păcate, din motive numai de ei știute, nu au luat nici măsuri, nu au aplicat nici sancțiuni și nu au îndrumat operatorul economic pentru a putea să nu se mai abată”, a conchis şeful Protecţiei Consumatorilor.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...