Sărbătoare la Caracal. Se împlinesc 50 de ani de la construirea primului vagon la fosta Fabrică de Vagoane

Data:

Share post:

Municipiul Caracal este în aceste zile în sărbătoare. Asta deoarece se împlinesc 50 de ani de când primul vagon produs la ASTRA RAIL INDUSTRIES S.A. Fabrica de Vagoane Caracal, fosta Fabrică de Vagoane Caracal, a ieșit pe poarta fabricii.

„Moment de sărbătoare și de mândrie. Cu drag îmi aduc aminte de prima mea practică adevărată, făcută chiar în anul deschiderii companiei. Managementul a înţeles nevoia de modernizare și tehnologizare, compania fiind o unitate de referință pentru comunitatea noastră caracaleană. Celor peste 850 de angajați li se vor adăuga alții, compania fiind în acest moment într-un proces de recrutare și angajare. La ceas aniversar vor participa reprezentanți ai Greenbrier Europe, oficiali din partea Ambasadei SUA și oficiali guvernamentali și locali”, a transmis primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea.

Fabrica Astrail Rail de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, cu o suprafață acoperită de 114.000 de metri pătrați. Fabrica şi-a început producția în anul 1973. În anul 2002 a fost privatizată, iar în anul 2004 a fost achiziționată de compania International Railway Systems.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...