Șeful Institutului de Cercetare Aerospațială, acuzat că ar fi păgubit instituția cu 5 milioane de euro. A fost trimis în judecată de DNA 

Data:

Share post:

Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” – INCAS Bucureşti, Cătălin Nae, a fost trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat că ar fi păgubit instituția cu 5 milioane de euro, după ce ar fi încheiat contracte cu firme „fantomă”.

Cătălin Nae a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Alături de el au fost trimise în judecată patru persoane fizice, administratori ai unor societăți comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

„În perioada 2012 – 2014, Cătălin Nae, în calitatea menționată mai sus, ar fi încheiat 12 contracte cu firme „fantomă”, controlate de ceilalți patru inculpați, în condițiile în care ar fi știut că acestea nu puteau să îndeplinească prestațiile (în domeniul cercetării aeronautice) la care se obligaseră, neavând capacitatea obiectivă să execute astfel de activități (nu dispuneau de capital uman și tehnic).

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli a achitat societăților respective suma totală de 21.495.199 lei (aprox. 5.000.000 euro), ce constituie un prejudiciu în dauna institutului concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societățile celor patru oameni de afaceri”, au transmis reprezentanţii DNA printr-un comunicat de presă.

În acest caz au fost dispuse măsuri asigurătorii, însă Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli” a precizat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...