Construcția noii fabrici este în stadiul final, iar se preconizează că vor fi recrutați aproximativ 200 de angajați.

Potrivit, Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești, a menționat că viitoarea fabrică reprezintă o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate. În ceea ce privește impozitele, se estimează că vor fi aproximativ un milion de lei anual. La ele se vor adăuga impozitele pe salarii.
Advertisement

Beyçelik Gestamp a primit acum câțiva ani o ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică. Bulgarii au oferit concesionarea gratuită a terenului pentru câteva zeci de ani. Totuși, directorul local al fabricii a refuzat oferta pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești.

Fabrica a ajutat comunitatea

Potrivit afirmațiilor sale, în cadrul fabricii actuale din Dărmănești, care este în funcțiune de câțiva ani, au fost recrutați un număr semnificativ de persoane care primeau anterior ajutoare sociale. Fabrica actuală din Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce reprezintă un alt mare beneficiu pentru comunitate.

El a adăugat că salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este considerat foarte bine, potrivit capital.ro.