Unul dintre cei mai căutaţi interlopi români, arestat în SUA, într-un dosar cu prejudiciu de peste 100 de milioane de dolari

Data:

Share post:

48 de suspecți, între care şi Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați interlopi din România, au fost arestați în SUA (California), fiind acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine și că au clonat sute de carduri sociale pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și produse pentru copii.

Prejudiciul se ridică la peste 108 milioane de dolari numai în 2023. După clonarea cardurilor, membrii grupării cumpărau lapte praf, pe care îl duceau în Mexic, unde este penurie și unde făceau comerț cu cartelurile de traficanți de droguri.

Conform Procuraturii din comitatul Orange din California, 48 de membri ai unei grupări infracționale formate din români au fost arestați, fiind acuzați de operațiuni de skimming care îi vizau pe beneficiarii de fonduri de asistență socială.

Suspecții sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine, clonând cardurile sociale pe care familiile cu venituri mici le folosesc pentru a cumpăra alimente și produse pentru copii. După obținerea datelor, membrii grupării cumpărau, de exemplu, lapte praf pentru bebeluși, ducându-l în Mexic, unde este penurie, și făcând apoi comerț cu cartelurile de traficanți de droguri.

Victimele sunt mame singure 

Printre cei arestați se numără și Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori din România, acuzat de către un mare juriu federal de fraudarea fondurilor de asistență guvernamentală, a anunțat procurorul districtual Todd Spitzer.

„Acestea nu sunt infracțiuni fără victime. Victimele sunt mame singure care se luptă pentru a pune mâncare pe masă și oameni harnici care au nevoie de o mână de ajutor și care se trezesc stând la coadă la casă cu sacoșele de cumpărături, doar pentru a fi umiliți atunci când află că nu mai au bani în cont, deoarece un hoț le-a luat totul. Între timp, hoții folosesc acești bani pentru a finanța crima organizată, a-și cumpăra mașini de lux în valoare de sute de mii de dolari și a duce o viață de lux. (…) Statul California trebuie să oprească aceste infracțiuni și să facă upgrade-urile necesare pentru a-i proteja pe beneficiarii de drept ai acestor fonduri și pentru a proteja contribuabilii să nu plătească milioane de dolari pentru a rambursa ceea ce a fost furat”, a declarat procurorul districtual.

Potrivit acestuia, în cadrul anchetei procuratura a reușit să recupereze, începând cu 1 mai 2023, peste 185.000 de dolari în numerar și 491 de carduri sociale clonate în valoare de 471.360 dolari.

Şir de infracţiuni şi în România

Conform autorităților americane, toți cei 38 de suspecți sunt români, iar mulți dintre ei au intrat ilegal în Statele Unite. Liderul rețelei era Florin Duduianu, care figuzează pe site-ul Poliției Românela rubrica „Most Wanted”.

În postări pe rețelele de socializare, unii dintre suspecți își etalau mașini de lux și ceasuri scumpe, lăudându-se chiar în limba română.

În România, Florin Duduianu a fost acuzat de şantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată, într-un dosar în care victimele erau cântăreţi de manele. acuzat de şantaj, tâlhărie și tâlhărie calificată, într-un dosar în care victimele erau cântăreţi de manele.

„În perioada octombrie 2017 – iulie 2020, inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de reputaţia conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin violenţe şi ameninţare cu acte de violenţă, au constrâns persoanele vătămate, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul muzical, să le remită sume importante de bani, imediat sau în viitor, şi să participe în mod gratuit la anumite evenimente viitoare”, anunţau în 2020 procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, potrivit HotNews.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...