Angajări pe pile la DSP Dolj. Au fost semnalate 10 cazuri de nepotism

Data:

Share post:

10 cazuri de nepotism au fost semnalate la Direcția de Sănătate Publică Dolj. Doi avertizori de integritate susţin că în cadrul instituţiei sunt angajaţi soț și soție, director și soră, mamă și fiu, nepoți.

Situaţia a fost făcută publică de G4Media, care anunţă că informaţiile au fost verificate în cea mai mare parte. Directorul DSP, care lucrează împreună cu sora sa, a spus pentru sursa citată că cei în cauză ”probabil s-au angajat prin concurs”, iar ulterior nu a mai răspuns la telefon.

Printre cei care şi-ar fi angajat rudele la DSP Dolj se află şi șefa de la resurse umane, departamentul care organizează concursurile de angajare. Fiul acesteia lucrează la departamentul juridic. În plus, unul dintre angajați, care lucrează și el împreună cu soția, face afaceri cu spitale în timp ce firma sa oferă consultanță aceloraşi unităţi.

Care sunt cazurile de nepotism 

Lili Gacea este şefa serviciului de resurse umane a DSP de 11 ani. Fiul acesteia, Radu Gacea, lucrează în cadrul instituţiei ca jurist. Elena Păunescu şi Violeta Stanca, angajate ambele la departamentul de resurse umane au soţul respectiv fiica angajaţi la departamentul administrativ şi farmacia instituţiei.

Directorul DSP, Viorel Dorin Micu, are o soră angajată de mai mulți ani, tot la resurse umane.

Gabriela Lohon, de la caserie, îl are pe fiul ei, Andrei Lohon, angajat la departamentul administrativ, potrivit celor doi avertizori de integritate consultați de G4Media.ro

Luminița Mitroi, juristă, are o nepoată, Bianca Ștefănescu, angajată la laborator. Nicolae Marcu, directorul economic al instituției, are și el soția angajată ca asistentă la o secție exterioară.

Florentin Niculescu lucrează ca fizician în Laboratorul de Igiena Radiațiilor. Soția sa, Flavia, i s-a alăturat în instituție anul trecut, dar soțul declară că nu știe exact cu ce se ocupă. fizicianul.

Florentin Niculescu a obținut recent o poziție de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgențe Craiova și câștigă, în paralel, contracte de consultanță (prin firma sa Primus Advising) cu spitale din Dolj sau din județele învecinate. Aceste instituții i-au oferit în total 22.000 de lei pentru ”consultanță fizician medical și radioprotecție”, potrivit documentelor publicate în sistemul electronic de achizții publici SEAP. Florentin Niculescu a explicat că nu există niciun conflict de interese deoarece șeful său este foarte atent să nu-l trimită la verificări în spitalele care îi sunt clienți la firmă.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...