Judeţul Olt are buget. CJ alocă cei mai mulţi bani pentru investiţii în Spitalul Judeţean

Data:

Share post:

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, bugetul judeţului Olt pe anul 2024. Şi în acest an, majoritatea investiţiilor se vor concentra către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că bugetul din acest an este unul echilibrat, similar celui din 2023.

„Bugetul județului l-am aprobat astăzi. Este un buget aproximativ echilibrat, la fel ca și anul trecut. Sunt anumite sume de bani pe care le-am pierdut, dar de asemenea sunt alte capitole la care am câștigat sume de bani. Per total, nu avem sume foarte mari bani care pe care le-am pierdut față de bugetul anului trecut”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că forul judeţean a asigurat fonduri pentru finalizarea tuturor investiţiilor începute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Investițiile, în general, Consiliul Județean le-a făcut din fonduri europene sau fonduri guvernamentale. Anual, în jur de 20 de milioane de lei ne rămân Consiliului Județean pentru investiții. De obicei, jumătate din această sumă se duce către Spitalul Județean de Urgență Slatina. Și în acest an avem câteva lucrări deja începute la Spitalul Județean de Urgență Slatina și vorbim de reabilitarea interioară și modernizare a Blocului materno-infantil și, de asemenea, același lucru se întâmplă și la Secția medicală. Am prins toți banii astfel încât anul acesta să terminăm pe interior cele două pavilioane ale Spitalului Județean de Urgență Slatina. De asemenea, am prins o serie de bani pentru mobilier și aparatură medicală, astfel încât cred că sumele de la Consiliul Județean se ridică undeva la 12 milioane de lei, pe care le-am alocat din bugetul propriu anul acesta pentru investiții”, a declarat Marius Oprescu.

 

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...