CJ Olt, alocări de fonduri către primăriile din judeţ, în prima şedinţă din acest an

Data:

Share post:

Primăriile din Olt au primit bani, luni, în cadrul primei şedinţe a Consiliului Județean Olt din acest an.

Consilierii judeţeni au aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a cotei de 6% din impozitul pe venit pe anul 2024, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Este vorba de o sumă totală de 36.829.000 de lei, din care 2,5 milioane de lei pentru cele două municipii ale județului, trei milioane de lei pentru orașe și peste 31,3 milioane de lei pentru comune.

Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a declarat că Slatina și Caracal primesc câte 1,5 milioane de lei. Cele șase orașe ale județului vor primi minimum câte 500.000 de lei. Totodată, fiecare comună primeşte minimum 200.000 lei.

„În ceea ce privește sumele defaclate din cota de 6%, care este alocată consiliului județean pentru echilibrarea bugetelor primăriilor, această sumă de bani a fost împărțită aproape în totalitate (a mai rămas acolo 120.000 de lei care urmăează să vedem ce facem cu ei) primăriilor din judeșul Olt, fiecare comună primind minimum 200.000 de lei, orașele – minim 500.000 de lei, iar cele două municipii, Slatina – un milion cinci sute de mii și Caracal, un milion de lei”, a declarat Marius Oprescu.

Lista alocărilor: 

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...