Kelemen Hunor, în presa maghiară: Motivele pentru alungarea UDMR din guvern sunt jafurile și lăcomia

Data:

Share post:

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat, pentru presa maghiară, că motivele pentru care Uniunea nu mai e la guvernare sunt „ipocrizia” și „jafurile și lăcomia”. Acesta a mai afirmat că un rol l-a avut și președintele Klaus Iohannis.

Kelemen Hunor, despre motivele pentru care UDMR nu mai e la guvernare

„Putem vorbi cu siguranță despre ipocrizie. Unul dintre motivele clare pentru alungarea UDMR din guvern sunt jafurile și lăcomia. Un alt motiv este că nu se țin de cuvânt. Degeaba promit orice, semnează orice, se răzgândesc peste noapte dintr-un motiv sau altul”, a declarat Kelemen Hunor pentru publicația de limbă maghiară Maszol, citată de Digi24.

Acesta a mai afirmat că în cadrul negocierilor purtate în contextul rotativei s-a văzut că „încercau să ne facă să ne ridicăm de la masă”: „Cu toate acestea, nu ne-am ridicat de la masă. Am negociat până în ultimul moment. Am căutat soluții până în ultimul moment. Se simțea că voiau să ne dea afară. Nu a existat un singur argument de ce ar trebui să renunțăm la cele două portofolii. Și da, există un moment în care trebuie să spui ”nu””.

Kelemen Hunor a spus apoi că nici președintele Klaus Iohannis n-a mai vrut UDMR la guvernare: „Comportamentul și atitudinea lui ne-au determinat să concluzionăm că nu dorește ca UDMR să participe în continuare la această coaliție sau că nu îi pasă deloc ce se va întâmpla. Întrucât stabilitatea politică a țării nu este afectată de faptul că UDMR nu este la guvernare, acesta nu l-a interesat în mod deosebit”.

Acesta a mai susținut că eșecul aderării la Schengen a fost unul „total”, vinovați fiind Iohannis și Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe.

Amintim că liderul UDMR a mai lansat atacuri la adresa PSD și PNL și cu alte ocazii, în Parlament, la votul Guvernului Ciolacu, și în timpul Congresului USR din 17 iunie.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...